Nesten perfekt november

En nesten perfekt november brakte oss tilbake på sporet til en plassering i toppen ved sesongslutt.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Med 10 poeng på fire kamper er Liverpool nå kun 0,8 poeng bak skjema til 75.

10.000 simuleringer tilsier at Liverpools sannsynlige tabellplassering har forbedret seg betydelig gjennom den siste måneden:

Sannsynligheten for å innta førsteplassen blir stadig mindre, men ellers ser vi en helt klar bevegelse mot venstre. Fortsatt er det imidlertid femteplassen som er mest sannsynlige plassering. Dette er den plasseringen ekspertpanelet i TV2 tippet i sitt tabelltips og Liverpool er nå blant de fire lagene som TV2 har mest sannsynlighet til å tippe riktig på. Se også her.

Oversikten under viser utviklingen for sesongens viktigste målsetninger, runde for runde:

En plass godt inne blant topp 4 er framdeles en realistisk målsetting og resultatene i de siste fire serierundene har vist at dette fullt ut er oppnåelig.

Sannsynlig antall poeng ved sesongslutt har naturlig nok utviklet seg i positiv retning gjennom måneden og hovedtyngden ligger nå i området 64 til 68 poeng, mot 59 til 64 poeng ved forrige statusoppdatering.

Desember byr på hele syv serierunder hvor motstanden stort sett er overkommelig, blant annet med fire hjemmekamper. Bortekampen mot Arsenal er den eneste hvor beregningsmodellen levner Liverpool liten sannsynlighet for å hente poeng med fordeling H-U-B på hhv. 55% - 19% - 26%. Skjemaet til 75 poeng tilsier at vi har 41 poeng ved årsskiftet, altså etter 21 spilte kamper. Isolert sett legger skjemaet opp til 14,2 poeng i denne måneden, men for å ta inn resten av etterslepet fra tidligere i høst må vi altså ta 15 poeng.