De små marginene

Når min fotballinteresse for Liverpool startet for alvor var de røde omtrent der vi er i dag. Et godt lag, men ikke i tetsjiktet.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi er på slutten av 60- tallet. Vi ble godt vant etter hvert. Veldig godt vant. Laget var uhyre sterkt hjemme på Anfield, men bortekampene var mer opp og ned. Vi visste at når laget spilte hjemme, dominerte vi kampene i spill og sjanser. Det var forutsigbart. En sjelden gang ble det poengtap hjemme, men det var ofte rein uflaks.

Det har tatt noen år å innse at denne tiden er over, trolig for alltid. Når vi spiller i dagens PL er det lett å observere at forskjellen på lagene blitt mindre og mindre. Alle kan slå alle. Vi kan ikke på forhånd være sikre på seire i noen kamper. Kampene er tette og jevnspilte. Det er de små marginene som blir avgjørende.

Keeperne utgjør en reell forskjell på lagene. Det var ingen som fokuserte på rask igangsettelse og gode utspill i min barndom. Om en keeper var teknisk god med ballen i beina var heller ikke noe tema. Med dagens nivå kan disse kvalitetene være forskjellen på lagene i noen kamper.

Det har vært mindre forskjell i den bakre fireren synes jeg. Midtstopperne er fremdeles primært opptatt av forsvar. La gå at backene er mer med i angrep enn før, men forsvar er fremdeles første prioritet. Vi var slett ikke uvant med at både midtstoppere og sidebacker scoret mål i «gamle» dager. Jeg husker i farten på Chris Lawler. Alan Kennedy. Larry Lloyd.

Det var ikke mange som tenkte på at spissen i angrepet skulle være viktig i forsvarsspillet. Her er fotballen vesentlig endret. Arbeidsmoralen til angripere er av høyeste prioritet.

Det må være utrolig vanskelig å finne spillerne som kan utgjøre en forskjell. Det er så mange spillere som er på et høyt nivå.

Jeg er veldig spent på hva Klopp og hans stab finner på i sommer. Alt de gjør handler om ørsmå marginer. Forskjellen på spillerne er vanskelig å måle i pund. Det vet Klopp bedre enn de fleste.