Et nødvendig tap?

Når kampen mot Burnley på Turf Moor ikke gjør noe mer med følelsene mine enn i dag, så er noe galt. Jeg prøver i mitt stille sinn å finne noen forklaringer på hva som ikke stemmer med Liverpool et par timer en lørdags ettermiddag...

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

At følelsene ikke svinger mer enn de gjør i dag er nok en konsekvens for at jeg har sett dette flere ganger før, og at kampen på mange måter er en repetisjon.

Jeg nekter å tro at spiller for spiller er så dårlige som de til tider ser ut til å være i denne kampen. Jeg velger heller å sette noen spørsmål ved Klopp og hans disponeringer. De røde er ikke skrudd på når kampen blåses i gang. Er det ikke en managers oppgave å mane spillerne til kamp?

I denne elendige forestillingen skal heller ikke forsvaret få skylden for baklengsmålene som kommer i de ytterst få målsjansene Burnley skaper. Klopp forsvarer Moreno, men hvorfor blir han satt på benken i denne kampen? Undertegnede er ingen fan av sistnevnte, men at trege Milner blir brukt på hans bekostning i dagens kamp er for meg en gåte!

Når kommer vinnerformelen mot kompakte lag?

Jeg setter også store spørsmålstegn ved bruken av Henderson. Han har vist tidligere at han ikke passer så langt bak på banen når han i større grad skal forsvare enn å angripe. Det ender i en haug med puslete pasninger bakover og på tvers og ballmiss!

Når skal Klopp finne vinnerformelen mot "alle" lag som spiller med så kompakte forsvar? I dag blir det bare rot med Fimino og Wijnaldum som begge får svært lite til, og en Sturridge som "labber" rundt og bare sjeldent får til noe som helst. Gud som jeg savner en spiss som løper og jobber skjorta av seg!

Cornerne er som forrige sesong altfor dårlige, og er i Liverpool langt fra synonymt med mål eller målsjanser. Kantene får ikke til noe som helst (når de blir brukt) i denne kampen, og når vi roter oss inn i midten og prøver å angripe derfra, ender det bare i beste fall med noen få halvsjanser eller i ingenting.

Alt er altså som før mot denne type lag som går ut i hundre og som velger å kontre de røde i senk når de bare får et par, tre sjanser! Jeg tror faktisk at vi hadde hatt større mulighet for poeng i denne kampen med en god, gammeldags 4-4-2, med Benteke som en av spissene på topp og en Lucas som defensiv midtbane! Dette siste hadde jeg aldri trodd jeg ville sagt!

Og dette, Klopp, er virkelig bekymringsfullt. Vi kan risikere å ende opp med penger på bok etter dette overgangsvinduet, uten å gjøre noe med den sårbare midtbanen vi til tider har. Vi så det i første omgangen mot Arsenal og i store deler av kampen i dag. Det nytter ikke bare med "gutter" som løper. Vi trenger muskler også! Løp og kjøp en solid defensiv midtbanespiller og en venstreback!

Den eneste trøsten jeg finner nå er at det fremdeles er 36 kamper igjen, og at spillerne enda ikke har funnet hverandre godt nok. Vi har en Can og en Grujic som ikke har fått vist allverden denne sesongen, men som absolutt har et potensiale til å få "harmonisert" midtbanen noe mer. Men er det godt nok? Hvor er arbeidsjernet Ings? Han skulle og ville jeg gjerne sett noe mer av.

Det er mye å jobbe med. Fem baklengs på to kamper er ikke godt nok.

Burnley var et godt eksempel på at ingen lag i PL er "walkover" lenger. Klopp og hans stab MÅ finne fram til vinnerformelen mot "antatt" dårligere lag denne sesongen. De beste har brukt penger, MYE penger denne sesongen, og skal bli svært vanskelige å hamle opp med i ligaen. Skal vi greie å følge etter med vårt budsjett, så skal mye klaffe.

Vi røde er sulteforet på suksess og legger vår lit til at Klopp skal få det til. Det er mye å jobbe med. Fem baklengs på to kamper er ikke godt nok. Men som tidligere nevnt, dette er ikke bare et forsvarsproblem! Uten en harmonisert og god midtbane kan det bli få poeng og flere kamper som den mot Burnley! Dette vet Klopp og co meget vel!

Derfor håper jeg denne kampen var et nødvendig tap for igjen å få eiere, manager og trenerteam til å våkne opp og gjøre noe både med disponeringer, laguttak, transfers og ikke minst alle timene med arbeid som legges ned på Melwood.

Klopp har ved flere anledninger fått fram den positive delen av "følelsesspekteret" mitt. Jeg håper for guds skyld det positive blir gjennomgangstonen i store deler av denne sesongen. Er det for mye forlangt?