Fra håp til tro

En ny helg med Premier League-fotball er over. Et uavgjort resultat mot The Saints var nok til at Chelsea kom sigende forbi oss.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Nå er det fem lag i toppen. Chelsea, Arsenal, Tottenham, City og oss. United er foreløpig hektet litt av. Det er omtrent som forventet før serien startet. At United sliter litt og at Klopps menn er helt i teten er kanskje det som er en smule overraskende.

Liverpool og Chelsea hadde begge en vanskelig bortekamp i helgen. Begge lagene overbeviste i sine forestillinger. Den lille forskjellen utgjorde Diego Costa. Hadde de røde hatt en spiller som hadde bokført 10 scoringer i ligaen før desember måned, hadde vi ledet med god margin.

Noen synspunkter på våre konkurrenter:

Chelsea virker sterke. Veldig sterke. De har en farlig blanding av arbeidshester og kreativitet. Keeper og forsvar virker bunnsolid. Costa har jeg allerede nevnt. Sjefen på sidelinjen har uten tvil gitt laget en vitaminsprøyte. De er kommet inn i flytsonen og spiller med stor selvtillit.

Arsenal er som alltid gode, men virker likevel sårbare. De spiller i perioder virkelig flott fotball, men de kan også klappe sammen. Arsene Wenger oppfatter jeg som en gentleman, men jeg har ikke tro på at de blir med helt inn.

Tottenham nekter å tape. Det er utvilsomt en stor prestasjon å være ubeseiret i ligaen til nå. Mot «The Hammers» var de litt heldige på slutten, men de vant forsåvidt fortjent. De har en veldig jevn stall, men etter min vurdering har de ikke det øverste nivået inne. Jeg tror Spurs blir i tetsjiktet hele sesongen, men de vinner ikke.

City er vanskelige å bedømme. De har et høyt toppnivå. Ingen tvil om det. De så veldig sterke ut i starten, men har vist noen svakhetstegn i den senere tid. De kan vinne Premier League. Det vil ikke være sensasjonelt.

Vårt lag

Hva med vårt lag? Vi er faktisk i dette selskapet nå. Ingen slår oss på ballpressing. Selv om Tottenham er i nærheten. Vårt toppnivå er på høyde med både Arsenal, Chelsea og City. Vi mangler goalgetteren de andre lagene har. Vi har foreløpig ingen Kane, Sanchez, Costa eller Aguero. Jeg skulle så gjene ha nevnt Sturridge blant disse. Vår styrke ligger foreløpig i jevnheten i angrepet og offensiv midtbane. Her er vi best i klassen.

Før sesongen håpet jeg på en plass blant topp 4. Nå tror jeg på det. Nå håper jeg på å vinne Premier League. Om en måned eller to tror jeg kanskje på det!