Ikke overraskende

Dessverre var ikke smellen på Turf Moore veldig overraskende. Denne type kamp har vi sett mange ganger de seneste sesongene.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool er blitt laget som har gjort det til en vane å slå de gode, og følge opp med tap mot de presumptivt dårligste lagene i ligaen.

Etter prestasjonen på Emirates, ble forventingene til Klopp og laget skrudd ytterligere opp noen knepp, men mot dumpe-kandidat Burnley deiset man ned på jorda med et brak!

Årsakene er akkurat de samme som de pleier å være på bortebane mot denne type motstand. Liverpool virker uforberedt og naive både i lagoppstilling og spillestil, samt at konsentrasjon og nøyaktighet er helt fraværende i startfasen av kampene. Man slipper inn svært enkle mål pga naivt forsvarsspill, hvor laget spiller seg selv i trøbbel, isteden for å velge enkle løsninger.

Da jeg så lagoppstillingen, fikk jeg en dårlig følelse. 4-3-3, uten fart på kantene. Trioen Firmino,Coutinho og Lallana på banen samtidig, mot et robust og kompakt forsvar på bortebane, funker som regel aldri. At Firmino får lov å spille 90 minutter, Henderson "misbrukes" som anker, og at Klopp ikke gjør grep i form av bytter til pause, skuffer meg nesten like mye som selve tapet.

Nå er kanskje ikke alternativene all verden, all den tid Mane var utilgjeng og hvor man ikke har et naturlig defensivt midtbane-anker, sett bort fra en skadet Lucas. Likevel, problemene i ankerrollen har vært kjent lenge. Kapteinen er en av ligaens mest naturlige box til box spillere, derfor er det bare trist å se Jordan med bind på armene og sjumilsstøvlene sine! Nok en gang blir det for mange av disse firkantene i runde hull, og den historien ender sjelden godt.

Bedre ble det jo heller ikke med Milner på backen. Nå er jeg ingen stor fan av Moreno, men i denne kampen hadde det vært en bedre løsning. Etterpåklokskap kan man alltids hevde, men at det ikke blir gjort grep fra benken, verken til pause eller før det var gått rundt 70 minutter, med dette kampforløpet, er for meg heilt ubegripelig.

På en helg hvor de argeste rivalene vant, fikk troen på sesongen og topp fire seg en real trøkk. Tidlig å deppe for mye selvsagt, for dette var bare én kamp i starten av en maraton. Likevel, det er noe med måten laget framstår på, og den tilsynelatende handlingslammelsen underveis som bekymrer, mye mer enn tre tapte poeng.