Nå begynner testen for Klopp og hans stab

Skadesituasjonen kan gi Jürgen Klopp hodebry.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool har startet sesongen 2016/2017 strålende. Mye av æren for den flotte starten skal de to brasilianske stjernespillerne ha – Firmino og Coutinho.

Her må også Sadio Mane tas med. Undertegnede har sjelden sett Liverpool spille så bra. Må vel helt tilbake til sølv-sesongen under Rodgers for å finne sist de spilte på dette nivået.

Liverpool har nå evnen til å bryte ned dyptliggende lag, som helgas kamp mot Sunderland er et godt eksempel på. Liverpool har sårt manglet den spilleren som klarer å bryte ned sånne lag. Nå har de omsider to spillere som har den evnen. Tenker da på Lallana og Firmino.

Nå sitter kombinasjonene meget bra, pasningene er strålende, og gode finesser fra blant annet Mane og Coutinho.

En annen spiller Liverpool kan trenge når de ikke har dagen, og ikke klarer å bryte ned dyptliggende lag er Daniel Sturridge. En av Premier Leagues beste avsluttere. Bare synd han ikke passer helt inn i Klopps system. Men vi trenger en spiller av Sturridge kaliber.

Nå bøtter Liverpool inn mål etter mål i nesten hver kamp, utenom mot United og Southampton.

Det som imponerer undertegnede enda mer, er at de ikke slipper inn så mye mål som i tidligere sesonger.

Klopp har funnet en oppstilling som fungerer ypperlig. Matip og Lovren har vært enestående hittill denne sesongen. Lovren kriger og vinner duellene, mens Matip spiller på det trygge.

Eneste sår i gleden nå er skadesituasjonen. Coutinho måtte bæres av banen med høyre foten godt pakket inn i kampen mot Sunderland. I det som ser ut som en fryktelig skade.

Lokalavisen i byen har sagt at brassen neppe er tilbake før i januar. Og det er ikke godt nytt for Klopp og Liverpool. Coutinho har vært en av de aller beste spillere så langt, og når vi i tillegg fikk skader på både Firmino, Sturridge og Lallana er det vel lov å bruke ordet krise?

Heldigvis er de tre sistnevnte mest sannsynlig tilbake til helgas kamp mot Bournemouth. Hvis det viser seg at skadene er alvorlig også på disse spillerne, er det vell lite sannsynlig at Liverpool spiller som de har hittill. Spesielt med tanke på at vi nå går inn i det hektiske juleprogrammet.

Men Klopp er et geni, og klarer nok å løse dette fram til januar. La oss håpe det.

Dette er den virkelige testen denne sesongen. Hvordan skadesituasjon løses.

YNWA!