Når taper Liverpool?

Denne helga går turen til sydkysten, igjen. Kampen mot Bournemouth kommer til å bli en åpen, og ikke minst, tøff affære!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi er ikke vant til å tape kamper denne sesongen. Poengfangsten er over all forventning. Etter hvert har de røde også tettet igjen bakover slik at det endelig har blitt noen "clean sheets". Alt ser egentlig bra ut! Så hvorfor noen grunner til bekymring?

Det har lugget i de siste kampene. Spesielt angrepsspillet har ikke vært av forventet kvalitet. Nå er det ingen lag som scorer 3, 4 eller sågar 5 mål i hver kamp. Det forventes ikke heller. Men, vi skaper ikke det samme trykket med skader og spillere ute. Førsteelleveren vår slår "alle". Det vet vi! Men spillere som Can og Manè viser ikke den samme kvaliteten uten de beste rundt seg. Jeg liker ikke tanken på at Coutinho er ute til nyttår. Han er en av tre, fire spillere jeg mener på mange måter er det essensielle rundt det angrepsspillet som har skremt vannet av andre lag, og fått frem superlativene i media. Klopp har også sagt at "ingen spillere er til salgs i januar". Dette viser vel også at stallen fremdeles er tynn og at det trengs noe påfyll?

Unggutter imponerte mot Leeds

Flere unggutter imponerte til tider mot Leeds! Men dette er spillere som Klopp ikke kan bruke i 90 minutter uke ut og uke inn ved langtidsskader. Selv om noen av disse imponerte mot nevnte Championship-lag, ble det også gjort flere feil som kunne blitt fatale! Vi var faktisk litt heldige som ikke ble liggende under mot Leeds.

Sturridge kan vi ikke stole på! Mange går og venter på åpenbaringen om at han skal komme tilbake slik vi kjente han i "Suarez-æraen". Det tror jeg ikke skjer! Skadeforfulgt som han er, og med ytterst lite spilletid blir han ikke bedre. Sturridge er vel kanskje også det beste eksempelet på en humørspiller som trenger mål, masse mål og spilletid for å prestere? I Liverpool får han ikke det nå.

Hva med benken? Ungguttene? "B-spillerne"? Er de gode nok? Foreløpig har det gått på skinner poengmessig også med bruk av spillere fra de nevnte grupper. Bekymringene er kanskje ubegrunnede, og foreløpig er kun en tredjedel av årets sesong unnagjort. Jeg har bare så utrolig lyst til at Liverpool og Klopp skal lykkes denne sesongen. Ikke bare med topp fire, men også kunne følge Chelsea og City helt til døra med tanke på ligagull! United kommer, det vet vi. Tottenham er gode, det vet vi også. Arsenal ender alltid blant topp fire.

Tapet kommer snart

Liverpool er nødt til å tape en gang snart. Hodet sier det. En titt på tabellen gjør noe med meg slik at det ikke blir noen sammenheng mellom "fornuft og følelser". Jeg er så vant til å være supportere av en klubb som har levd i håpet om neste sesong år etter år etter år, og hvor antall tap og uavgjorte kamper har utgjort en altfor stor del når alt avsluttes i mai.

Når jeg nå endelig ser at noe stort kan skje, er frykten for å gå på trynet, eller å tape, større enn noen gang. Fornuften sier meg at vi denne gangen får et tap i Bournemouth. Noen sentrale spillere kommer tilbake fra skade, men sjansen for at de er litt rustne er stor. I en kombinasjon med noen av tidligere nevnte momenter, så blir dette et tøft og jevnt oppgjør. Men vi er enda i "dytten", så jeg håper for guds skyld jeg tar feil, og at Klopp og co tar alle poengene med seg hjem til Merseyside. Når jeg sitter ringside på nye Main Stand neste helg hadde det vært utrolig godt å lede ligaen, og jeg er 100% sikker på at følelsene uansett overskygger alt av fornuft i kampen mot West Ham!