Nedgangstider for pessimister

Det er ikke den største prestasjonen Liverpool har gjort. På ingen måte, men det er sjanser for at denne sesongen kan overgå det meste.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

2-1 over et defensivt WBA på hjemmebane skremmer ingen. Det utrolige var allikevel i nærheten av å skje- WBA kunne stjelt et poeng i sluttminuttene. Det forteller oss at alt er mulig i fotball. Denne kampen var i boks når Coutinho banket inn 2-0. Vi var overlegne. En stund trodde jeg faktisk at de røde for en gang skyld skulle vinne med min puls under 100. Men nei da, den steg til vante høyder før kampen var slutt.

Emre Can hadde en kanonsjanse til å gjøre 3-0 etter et vakkert angrep. Det er slike sjanser alle tyskere i verden som spiller fotball setter kontrollert i mål. Det er øyeblikket jeg husker best fra kampen. Det ble heldigvis ikke avgjørende for de tre poengene, men kostet oss tabelltoppen!

Vi har med andre ord to uvanlige tyskere i kubben. En tysker som brenner 110 % sjanser og en som er blid, velformulert, engasjert og med et kroppsspråk svært ulikt «ordnung muss sein». Han har gjort noen kunststykker med dette laget og lagets supportere som overgår selv de villeste forhåpninger.

Når jeg så kampoppsettet foran årets sesong tenkte jeg at vi ville være i nedrykksposisjon i slutten av oktober. Fasit: Vi er på 3. plass og bare målforskjell skiller oss fra ledelse. Jeg trodde suksess i år ville stå og falle på Daniel Sturridge. Jeg hadde ikke drømt om at JK ville bruke en skadefri Daniel kun som en mulig innbyttejoker. Jeg hev meg inn i hylekoret som forlangte en ny venstreback og defensiv midtbanespiller. Så presenterte han Milner i backrekka og en løpskraftig midtbane. Hylekoret er blitt redusert til enkelte soloartister. Jeg skulle også ha likt å vite hvordan man kan få Matip gratis. Jeg trodde i min pessimisme at en god spiller kosta 2-300 mill kroner. Det er med andre ord ikke gode tider for eksperter som vet alt.

Han har en unik evne til å motivere og engasjere. Han utstråler vilje, ærlighet og sportsånd. Hadde han stilt til valg i USA kunne bare Hillary og Donald ha gitt opp med en gang. Jeg har fulgt med siden 60- tallet og det har vært my moro før, men det er faktisk gode sjanser for å overgå alt med JK som sjef på skuta.