«På tide med ligaseier mot de røde djevlene»

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Dette er kampen i året jeg ser mest fram til. En seier mot Everton, Spurs, Arsenal og City smaker godt, men ingenting kan måle seg med skalpen til Manchester United.

Har vi noe å frykte på mandag etter den gode starten på sesongen og hvor det har buttet imot i det siste for våre erkerivaler?

Statistikken i innbyrdes oppgjør er ingen lystig lesning sett med Liverpooløyne. Spesielt gjelder dette de to siste sesongene hvor det har blitt fire strake tap i ligaen! Nå fikk vi en søt revansje i Europaligaen ved siste korsvei, men det er likevel en lei tendens til at United ofte trekker det lengste strået i innbyrdes oppgjør, noe jeg selvsagt misliker mer enn sterkt.

Unitedkompleks er kanskje å ta i vel hardt, men det er virkelig på tide med en seier i ligaen mot de røde djevlene! Nå har jeg aldri hatt problemer med å finne gode argumenter for å hate tape like mye som jeg elsker å slå erkerivalen, men nå har vi fått et par gode grunner til i form en viss svenske og en viss portugiser.

Nå er altså statistikken ingen god trøst for å roe nervene før det klassiske nordvestderbyet, men Klopp og Liverpools spill i det siste er helt klart egnet til nettopp det. Nå lever imidlertid disse kampene sine egne liv hvor form og tabellsituasjon har liten betydning, og ofte er det en dommeravgjørelse, et rødt kort og små detaljer som blir avgjørende.

Det viktige blir å få kampen inn i riktig spor. I praksis slik Man. City satte naboen effektivt på plass på Old Trafford. Da ble Zlatan, Fellaini og co løpende imellom kvikke og ballsikre Cityspillere. Det er lov å håpe på et kampforløp som ligner, da United har spillertyper som verken løper spesielt fort eller mye. I skarp kontrast til Liverpool som topper de fleste statistikker når det gjelder tilbakelagte kilometer og antall sprinter.

Uniteds relativt store, tunge og lite mobile lag kan fort bli deres bane på Anfield, men det kan samtidig representere et problem for Liverpool hvis Jose Mourinho greier å stagge Liverpools kampplan, som ganske sikkert vil være å gå ut i hundre. Hvis United lykkes her, og får igang vingene sine, samt karrer til seg cornere og frispark i skumle posisjoner, ja da kan vi få store problemer.

Defensive dødballer har ikke bare vært en akilleshæl for Liverpool under Klopp. Det har vært et stort problem i mange år nå, og er det en som har fått med seg dette, så er det Jose. Dèt er hva jeg frykter på mandag. Spillemessig overtak og sjansesløseri, noe som har vært melodien i de siste innbyrdes oppgjør, og en heldig Unitedscoring på en tvilsom dødballsituasjon.

La oss krysse alt vi har for at det ikke går troll i ord, og at Liverpool heller feier over Manchester United under flomlysene på Anfield mandag kveld. Det hadde smakt veldig godt, og det vil i tillegg gjøre at man virkelig sender et signal om at Liverpool blir å regne med helt i toppen av tabellen denne sesongen.