Sannsynligheten for topp fire 85 %

Sannsynligheten for en plassering «Topp 4» ligger ganske stabilt på 85% etter en poengfangst i desember som til slutt overgikk skjemaet til 75 poeng.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sannsynligheten for førsteplass er betydelig ned ettersom luka opp til Chelsea har økt med 5 poeng i løpet av måneden. Simulasjonsmodellen vurderer nå sannsynligheten for et seriemesterskap til 18%.

10.000 simuleringer gir følgende fordeling:

Avstanden tilbake til Manchester United krympet i desember med tre poeng og sannsynligheten for at vi til slutt vil ligge foran dem på tabellen har krympet til 80%.

7,8 poeng på fire kamper

I forhold til skjemaet til 75 poeng ligger vi nå hele 5,8 poeng foran. I januar er vi oppsatt med svært variert motstand: To kamper mot andre topplag og to kamper mot lag som kjemper med ryggen mot veggen i bunnen av tabellen.

Totalt krever 75-skjemaet 7,8 poeng på de fire kampene.

Alle seks topplagene har sanket jevnt med poeng i de siste ti rundene, faktisk hele 2,23 poeng i gjennomsnitt.

Høyere poengkrav

Dersom skillet mellom de seks beste lagene og resten fortsetter å være så tydelig som i de siste par månedene, vil poengkravet til en plassering topp 4 blir høyere enn på mange år. Det er ikke utenkelig at man må opp i 80 poeng.

Interessant er det at vi fortsetter å vinne «6-poengskampene»:

Setter vi opp en interntabell for de seks topplagene, vinner vi denne suverent med 11 poeng foran Chelsea med 9. Resten har 5 og 6 poeng.

Interessant er det også at vi i første halvdel av sesongen har hatt overvekt av bortekamper i disse oppgjørene: To hjemmekamper og tre bortekamper.

Oppdatering etter hver runde finnes på www.fotballungdom.no