Tilfredse sengepartnere som synger fra samme salmebok

Det er lørdag, mindre enn én måned igjen til ligastart, og totalt stille i heimen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vanligvis stille før stormen på denne tiden, før et storinnrykk av søsterens smårollinger med medfølgende baluba og ståhei. Men nå er det bare stille. Stille til å gruble over ekteskapet mellom Jürgen Norbert Klopp og Fenway Sports Group.

Klopp og FSG. Et faretruende harmonisk ekteskap. Klopp er en idealist og sin egen mann, uten tvil, og en mann som blir trodd når han sier «a» og at en ikke tolker «b» ut av det. Nå hadde jeg ikke like mye imot Brendan Rodgers som enkelte andre, men her er det en stor forskjell da Rodgers ofte ble kritisert for plattheter, falskhet og å være en David Brent-figur fra The Office.

Stort sett føler en at Klopp er «genuin» og at man kan ta den joviale men strenge tyskeren på sitt ord. Klopp sier altså i intervju fredag 15.07:

– Vi må bygge vår egen stall, og grunnlaget til denne stallen er fra i fjor. For oss handler det ikke om å bytte ut et helt lag; det er det ingen grunn til. Absolutt ikke.

Går vi for spillere hvor det åpenbart ikke er noen mulighet, er det poengløst. Se etter spillere man kan få og gjør det beste ut av det.

Ryddesjau

Det ryddes i stallen i stor stil, og en kan anta at navn etter navn vil forlate klubben de neste ukene. Balotelli er uønsket i laget, men potensielle kjøpere er få. Lucas ryktes på utlån til Tyrkia. Benteke har en halv fot i London. Markovic kan ende opp på lån i Portugal. Luis Alberto er ønsket av Monchi og Sevilla. Joe Allen er sterkt ønsket tilbake igjen i Wales og Swansea.

UØNSKET
UØNSKET  Jürgen Klopp vil ikke ha Mario Balotelli. Foto: Propaganda

En ting er at en slanking av stallen behøves før en sesong uten Europacup-spill, en annen er at en kutter massive lønnsutgifter og får inn penger i kassa, tilsynelatende uten ambisjoner om å putte dette i en pott til en storsignering eller to. En skal ikke kjøpe kun for å kjøpe, det er beskjeden fra Klopp. Foreløpig er mr. Klopp og FSG særs tilfredse sengepartnere som synger fra samme salmebok.

Men magefølelsen sier at vi går mot en middelmådig sesongJon-Arild Vatne

Det skal satses ungt. En skal bygge et lag ved å polere uslipte diamanter til å bli de rene vakreste sommerfugler. La det være klart, jeg er en stor fan av Klopp og det var hysterisk morsomt å se begynnende tegn til at gegenpressingen virket i kamper som der Villarreal ble smadret på Anfield.

Men magefølelsen sier at vi går mot en middelmådig sesong, rett og slett fordi at businessmodellen til FSG og idealismen til Klopp er en dårlig match i en liga der pengene flyter som aldri før. Det er ikke til å komme bort i fra at lagene som vi ser på som rivaler i toppen vil kjøpe spillere på en hylle som LFC både velger å ikke handle fra og ikke kan handle fra per dags dato.

Unge spillere kan få sjansen

Verdens 9. rikeste klubb velger å opptre som alt annet enn rikinger, i en sesong der jeg til og med blir bekymret for angrep fra byrival Everton med fornyede midler i klubbkassa. Det vil klumpe seg til i ligaen, med mer tv-penger. Avstanden opp blir større, avstanden ned skrumper inn. Og Klopp står på sitt. Hvem blir vinnerne innad i Liverpools stall?

EN NY SJANSE
EN NY SJANSE  Jürgen Klopp ser ut til å satse på Alberto Moreno som venstreback også kommende sesong.

Ett klart svar er Alberto Moreno. 75% av twitter ville kastet mannen på dør, men det ser ut til at Klopp gir han en ny sjanse i 16-17. Selv lanserer jeg Ovie Ejaria og Sheyi Ojo som outsiderne til å få mange minutter i Premier League denne sesongen. De har en spennende fysikk og ekstreme kvaliteter med ball i beina. Når navn som smørbukken Götze, supertalentene Ousmane Dembele og Marlos Moreno ender opp andre steder, da blir det noen egne talenter som sitter igjen med en gyllen sjanse til å tilrive seg en plass i 18-mannstroppene.

Salgene av Jordon Ibe og Sergi Canos og kanskje utlånet av Markovic vil rydde plass for at f.eks Ejaria og Ojo kan få mange sjanser. Og det er for så vidt helt greit, enten bør en kjøpe noen som er merkbart bedre, eller la være. Velinformerte Dom King mener at Ben Chilwell og Zielinski kan være de to siste transfermålene i sommer. En ung venstreback og det som kan se ut som en Joe Allen-erstatning med lavere lønn.

Standhaftig

Når artikkelen er på vei til å bli publisert sprekker nyheten om at Zielinski er på vei til Milano, og det kommer fra flere kilder at Chilwell-avtalen er lagt død.
En fastlåst situasjon der Udinese nektet å tillate et salg til LFC og prøvde å presse polakken mot Napoli ender i et slags kompromiss med AC Milan som endestasjon for polske Zielinski.

Melissa Reddy i Goal.com rapporterer at klubben nå vil jakte et midtbanealternativ som ikke er "et stort navn" men som "passer profilen". Bortimot samtidig melder Reddy i en annen artikkel at Brad Smith er ansett som dugandes backup av Klopp og at klubben ikke på noen måte vil legge ut store penger for å sikre seg Chilwell.

Dette illustrerer et par poenger, 1) overgangssaker kan plutselig ta en brå vending der en avtale så "sikker" ut for kort tid siden og 2) Klopp vil ikke la seg på påvirke av ytre faktorer, han står stødig på sin idealisme, å kaste penger etter spilllere ikke er den beste løsningen.

Klopp er standhaftig i sin konseptsatsing.

Alarmbjellene ringer i mitt hode.Jon-Arild Vatne

Med alle midlene som går inn og lønnsutgiftene som kuttes virker dette umiddelbart vanvittig uambisiøst. Men så har jo Klopp valgt dette selv. Alarmbjellene ringer i mitt hode, og skepsisen er tiltagende foran 16-17. Allikevel skal jeg jo gå inn for å nyte sesongen mest mulig og jeg forventer et ustabilt men spennende lag. En ekstra malurt i begeret er kanskje Coutinhos situasjon. Det er én måned igjen til sesongstart og ryktene har gått om at brassen er meget klar til å finne seg en ny klubb. Men den broen får vi krysse når vi eventuelt kommer dit.