Derfor er «Ox» en perfekt match for Liverpool

Alex Oxlade-Chamberlain kan vise seg å være en strålende tilvekst for Liverpool.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det har vært stille og rolig på overgangsfronten for Liverpool de siste ukene, og på deadline day kom ingen superstjerner inn portene på Melwood. Ingen helikopter med Thomas Lemar og ingen matt-farget Bentley med Virgil van Dijk i baksetet. Derimot var det Alex Oxlade-Chamberlain fra Arsenal som satt navnetrekket sitt på en femårskontrakt med de helrøde.

24-åringen gliste fra øre til øre. Og nettopp dét er en av grunnene til at «The Ox» kan vise seg å være en glimrende signering av Liverpool.

I Arsenal har Alex Oxlade-Chamberlain stort sett figurert på en av Wengers flanker. Dette fordi Wenger alltid har foretrukket tydeligere roller sentralt på midtbanen, og Oxlade kan hverken skryte på seg å være en utpreget ballvinner eller en tydelig playmaker. Men Liverpools nysignering har en rekke andre ferdigheter som Klopp ser etter i midtbanespillere. Ox er et hurtigtog når han starter motoren, og han evner å løpe mye. Han kan dekke store rom og ta drittjobben når det kreves. Han er energisk og sprudlende. Han er aggresiv på ballfører når Arsenal presser høyt, og trives nok enda bedre med Klopps nesten hodeløse «alle mann i angrep», enn Wengers av-og-på-pressing.

I Newcastle spilte Georginio Wijnaldum stort sett kant eller i en 10-er-rolle. Jürgen Klopp så han umiddelbart som en sentral midtbanespiller, og omskolerte Wijnaldum fra dag én. Etter en litt usynlig start har Wijnaldum senere blomstret i den rollen. Oxlade har flere likhetstrekk til Wiljaldum, og kanskje er Klopps plan å gjøre det samme. Det faktum at Oxlade flere ganger har ytret et ønske om å spille på midten, kan bety at det er der han vil spille det neste året.

Det er få spillere som forsterker Liverpools front-trio per dags dato, og Chamberlain er ikke en av dem. Men i en sesong med mange kamper, Champions League og diverse turneringer i tillegg til Premier League, vil behovet for bredde i troppen være enormt. Chamberlain er et alternativ i indreløper-rollene på midtbanen, men også på begge flankene. 24-åringen har spilt mesteparten av karrieren sin som nettopp kantspiller, og kan med sin store fart og kontringsstyrke være et farlig angrepsvåpen også her.

At Liverpools nye nr. 21 er en engelsk landslagsspiller er en stor bonus. Ikke bare fordi han går i engelsk-kvota ved registrering, men fordi han går inn i en spillergruppe hvor han kjenner en rekke av spillerne fra før. Han kjenner landet og kulturen, og det er å forvente at han kan finne seg til rette også på banen langt raskere enn f.eks en spiller med et større navn fra kontinentet.

24 år. Akkurat passe rutinert og akkurat passe ung og lovende. Oxlade har de beste årene foran seg, og kan fortsatt formes og utvikles en hel del. Samtidig er Ox klar over hva det vil si å spille i Premier League, da han fikk sin Premier League-debut for Southampton 16 år og 199 dager gammel. Den gang var hans idol og forbilde Steven Gerrard. 

Jeg tror Alex Oxlade-Chamberlain vil vise seg å være en strålende tilvekst for Liverpool. Han vil neppe gå rett inn i førsteelleveren, men ferdighetene han tilbyr er så appellerende til Klopp at jeg tror vår kjære tyske manager ikke kunne unngå å hente han når han hadde muligheten. Ox tilfører sårt tiltrengt bredde inn i en uendelig lang sesong, men Oxlade er en ‹breddespiller› på et helt annet nivå enn vi har hatt tidligere. Han kan spille når Salah eller Wijnaldum trenger en pust i bakken, eller når formkurven deres dipper. Det er noe uførløst potensial over spilleren, som Klopp elsker å få frem.

Og selv med ett år igjen av kontrakten, lar jeg meg slett ikke skremme av en overgangssum på £35-40M i dagens marked. Liverpool trenger bredde og kvalitet, og Klopp har fått sin spiller. Og spilleren selv kan ikke vente med å gå ut tunnelen på Anfield i Liverpool-rødt.


Henrik Ljosland Waale jobber i VG Sporten. Du kan følge han på Twitter på @henrikljosland

Del

Alex Oxlade-Chamberlain

20.10.2017 13:25

Mer fra gutta som samkjører til trening

19.10.2017 15:36

Idol neste?

18.10.2017 10:15

Jublet over sin første Liverpool-scoring

Alex Oxlade-Chamberlain håper han imponerte Jürgen Klopp såpass i innhoppet mot Maribor at han får mer spilletid fremover.

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.11.2017 kl 19:02

Gerrard storfornøyd med laginnsatsen

Det var Liverpools kollektive kvaliteter som utkjempet og knuste Sevilla U19 i UEFA Youth League, mener Steven Gerrard.

+
22.11.2017 kl 17:17

– Tviler ikke på mentaliteten til spillerne

De røde har slitt med å avgjøre storkampene denne sesongen. Manageren sier laget må venne seg til å håndtere trykk på bortebane.

+
22.11.2017 kl 12:58

– Har aldri blitt dårligere behandlet på kamp

Liverpool-supportere er misfornøyd med behandlingen fra vakter og lokalt politi i Sevilla.

+
22.11.2017 kl 11:18

Full tropp på langtur til Baku

Liverpools neste motstander kan sikre avansement i kveld, og kommer seint tilbake til London.

+