Liverpool holder ikke distansen under Klopp

De fem seneste scoringene under kamper med de røde denne sesongen har kommet fra motstanderen.

4. okt 2017 kl 13.28 Torbjørn Flatin

Vi husker kanskje fortsatt noen sene scoringer under den første sesongen med Jürgen Klopp, da for eksempel hans tidligere klubb Borussia Dortmund nærmest mirakuløst ble hentet opp på Anfield og avansement i Europa League ble sikret?

Vel, statistikken viser at sene scoringer ikke er typisk for Liverpool under tyskerens ledelse.

Hvis vi ser på scoringer under det siste kvarteret av kamper, som også innbefatter nettkjenninger på overtid er tallene 33-33 for sene mål for og i mot under de to årene som Klopp nå har vært i LFC.

Liverpools målforskjell fra avspark og til det er spilt 75 minutter er på samme tidspunkt 179-105.

Trenden er heller ikke positiv når det gjelder å holde i 90 minutter og vel så det. Fra oktober i 2015/16 sesongen scoret Liverpool 19 ganger i sluttminuttene, mens de slapp inn 15 mål. Forrige sesong var tallene 13 mot 12, mens statistikken i høst er heller nedslående 1-6.

Få scoringer i 2.omgang

Ser en nærmere på de sene scoringene i de siste kampene var et bidrag fra innbytter Daniel Sturridge i det 77. minutt mot Arsenal det seneste kamptidspunktet for Liverpool sin del. I et oppgjør hvor laget på det gjeldende tidspunkt cruiset inn til en 4-0 seier.

Da har det vært vanskeligere for Liverpools forsvar å holde tett når dommeren begynner å kikke på sin klokke.

Vi trodde nok de med en liverbird på brystet hadde snudd det borte mot Watford i første ligakamp, men i sluttsekundene sørget Britor for utligning for vertene.

Uth og Wagner hadde fulltreffere i kvalifisering til Champions League som en mer kan kalle trøstemål, mens mål fra Sané etter 77 og 90 minutter fullførte en ydmykelse med ti mann mot Manchester City.

En fulltreffer fra Slimani hos Leicester var spikeren i kista da 2-0 til Leicester sørget for exit i ligacupen.

Totalt har altså Liverpools motstandere scoret fem ganger senere enn Liverpools seneste scoring. Det bør være til ettertanke for Jürgen Klopp og hans stab at 15 mål er nettet før pause, hvorav 13 i tidspunktet 15-45. minutt, mens bare sju goaler har kommet i 2.omgang.