To poeng mindre enn på samme tid i fjor

Forrige sesong lå Liverpool på tredjeplass i Premier League med 31 poeng etter 15 serierunder. Denne sesongen ligger de røde på fjerdeplass med to poeng mindre.

3. des 2017 kl 20.06 Einar Kvande

Etter kveldens 2-1 seier over West Ham er serieleder Manchester City oppe i 43 poeng etter 15 serierunder. De lyseblå har altså bare avgitt to poeng, noe som er svært imponerende.

På samme tid i fjor lå City på fjerdeplass med 30 poeng, altså poenget bak Liverpool.

I fjor var det Chelsea som toppet tabellen etter 15 serierunder. Men de hadde tapt to kamper og også spilt en uavgjort, og hadde dermed kun sanket 37 poeng. Denne sesongen har Antonio Contes mannskap plukket fem poeng mindre, og ligger på tredjeplass.

Manchester United ligger på andreplass etter 15 kamper denne sesongen, med 35 poeng. I fjor var de røde djevlene helt nede på 6. plass med elleve poeng mindre.

Arsenal var laget som lå på andreplass på denne tiden forrige sesong, med 34 poeng. The Gunners ble i helgen passert av Liverpool, og ligger nå på femteplass med 28 poeng. Altså seks poeng mindre enn for ett år siden.

Tottenham lå på femteplass på denne tiden i fjor, med 27 poeng. Nå ligger London-klubben en plass lenger ned, med to færre poeng.

Med andre ord var det de samme seks klubbene som besatte de seks øverste plassene på tabellen i fjor som det er i år på denne tiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]