Resepten mot Porto:Uavgjort borte - seier hjemme

Liverpool har to dobbeltmøter med Porto fra tidligere. Oppskriften har vært den samme begge gangene.

11. des 2017 kl 17.14 Einar Kvande

I dag trakk Liverpool et dobbeltmøte med Porto i 1/8-finalen i Champions League. Jürgen Klopps menn gjester Portugal onsdag 14. februar, mens returen går på Anfield tirsdag 6. mars.

Kvartfinale i UEFA-cupen

De to klubbene har møtt hverandre fire ganger tidligere. Det dreier seg om et dobbeltmøte i UEFA-cupens kvartfinale i 2001, samt at lagene møtte hverandre i gruppespillet i Champions League i 2007.

Ved begge disse anledningene gikk den første kampen i Porutgal, akkurat som tilfellet vil være senere i vinter. Og ved begge anledninger fulgte Liverpool den samme oppskriften. Først uavgjort i Portugal, og deretter seier hjemme på Anfield. Ingen røde har noe i mot at samme oppskrift følges også i februar/mars neste år.

Det aller første møtet mellom klubbene, som ble spilt på Estadio Das Antas den 8. mars 2001, endte målløst. Liverpool stilte følgende lag: Westerveld, Henchoz, Ziege (Murphy 54), Babbel, Hyypiä, Carragher, Smicer, Hamann, Gerrard, Fowler (Heskey 69), Owen (Barmby 80).

Returoppgjøret ble spilt på Anfield nøyaktig en uke senere. Danny Murphy og Michael Owen avgjorde kampen til Liverpools fordel med to scoringer i løpet av fem minutter i første omgang, etter henholdsvis 33 og 38 minutter. Liverpools lag: Westerveld, Henchoz, Babbel, Hyypiä, Carragher, Smicer (Litmanen 74), Murphy (Ziege 88), Hamann, Gerrard, Fowler (Heskey 74), Owen.

Champions League

Den første kampen i Champions League mellom klubbene fant sted på Estadio da Dragao den 18. september 2007. Denne gangen scoret lagene ett mål hver seg. Lucho Gonzalez ga vertene ledelsen allerede etter åtte minutter, men Dirk Kuyt kvitterte bare ni minutter senere. Liverpool måtte avslutte matchen med ti mann på banen, da Jermaine Pennant ble utvist tolv minutter ut i annen omgang. Liverpools lag: Reina, Finnan, Hyypiä, Arbeloa, Carragher, Gerrard, Pennant, Babel (Aurelio 84), Mascherano, Torres (Voronin 76), Kuyt.

STRAFFE
STRAFFE  Steven Gerrard setter inn Liverpools tredje mål mot Porto den 28. november 2007.

På Anfield var det også lenge jevnt. Fernando Torres ga vertene ledelsen etter 19 minutter, men Lisandro Lopez utlignet 14 minutter senere. Men tre scoringer i løpet av det siste kvarteret av kampen sørget for at det til slutt ble en komfortabel 4-1 seier for de helrøde. Torres gjorde sitt andre for dagen etter 78 minutter. Så var det Steven Gerrards tur på straffespark fire minutter etterpå. Peter Crouch satte punktum etter 87 minutter.