Har reddet 6 av 14 straffespark

Simon Mignolet er den Liverpool-keeperen med flest strafferedninger i Premier League.

1. feb 2017 kl 18.32 Marius Rabben

I kjent stil slang Mignolet seg til høyre da Diego Costa forsøkte å overliste ham foran The Kop tirsdag kveld. Belgieren reddet og sikret de røde ett poeng mot serielederen.

Som Liverpool-keeper har Mignolet nå tatt seks av fjorten straffespark i Premier League-sammenheng, og det er ingen røde som kan vise til like bra tall.

Det gir en redningsprosent på snaut 43, noe som er i toppsjiktet når man regner strafferedninger for én klubb.

Alltid til høyre

Øverst på lista er tidligere Chelsea-keeper Dmitri Kharin med fem redninger på elleve forsøk, altså 45,5 prosent. Mignolet deler andreplassen med Manuel Almunia, som reddet seks av fjorten for Arsenal.

Samtlige strafferedninger som Liverpool-keeper har kommet ved at han har slengt seg mot sin høyre side.

Eks-røde David James er den med flest strafferedninger (12) i Premier League totalt, klubbytter medregnet.

Inkludert perioden i Sunderland har Mignolet reddet ni av totalt 25 straffer i Premier League – blant annet mot Luis Suárez på Anfield i 2011.

Redninger for Liverpool i Premier League

1. Som rød målvakt reddet han allerede i debuten hjemme mot Stoke i august 2013, da Jonathan Walters’ forsøk ble stoppet tre minutter før slutt. Dermed sørget han for at Daniel Sturridge sitt ledermål ble kampens eneste nettkjenning.

2. Den neste kom mot Manchester United på Anfield våren 2015, i kampen hvor Steven Gerrard ble utvist få sekunder etter innhoppet til andre omgang. På stillingen 2–1 til gjestene reddet sisteskansen Wayne Rooneys straffe på overtid, og forhindret et styggere nederlag.

3. To måneder senere, i mai, reddet han også på overtid, men Crystal Palace vant oppgjøret 3–1, i det som var Gerrards siste hjemmekamp. Straffesparket ble tatt av Glenn Murray.

4. Liverpool ledet med to på St. Mary’s da daværende Southampton-angriper Sadio Mané fikk muligheten i fjorårssesongen. Mignolet slang seg som vanlig til høyre og reddet. Gjestene rotet senere bort ledelsen og tapte kampen 2–3.

5. I ligapremieren mot Arsenal borte i august ble David James skjøvet ned fra tronen som den Liverpool-keeperen med flest strafferedninger i Premier League, da Mignolet stoppet Theo Walcott i første omgang. Merseyside-klubben vant som kjent oppgjøret 4–3.

6. Spol frem til 31. januar. Diego Costa, delt toppscorer i Premier League, ble felt og la ballen selv bestemt til rette på ellevemeteren. Med armene i været kastet Mignolet seg ned og slo straffesparket ut til corner – og Liverpool var i stedet selv nær ved å vinne kampen på overtid.

Mignolet har riktignok et stykke opp til dem med flest redninger som Liverpool-målvakt når man teller med alle turneringer.

Straffekonkurranser ekskludert topper Sam Hardy (i klubben fra 1905 til 1912) og Elisha Scott (1919–1934) med 15 redninger hver. Bruce Grobbelaar (1981–1994) er nestemann med 13.