Plukket 20 poeng fra gjenstående motstandere

Dersom Liverpool klarer å plukke like mange poeng mot de lagene de har igjen i Premier League som de gjorde i første kamp mot dem denne sesongen, vil de røde ende på 76 poeng.

23. mar 2017 kl 09.52 Einar Kvande

Ni kamper gjenstår for Liverpool denne sesongen, og klubben er nå ferdig med alle topplagene. For første gang siden sesongen 1995-96 har Anfield-klubben gått gjennom en hel sesong uten å tape for Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Arsenal!

Da har det blitt magrere poengfangst mot antatt svakere lag, og det bekymrer mange røde fans når Liverpool nå tar fatt på en innspurt hvor man kun møter klubber som er plassert fra sjuendeplass og nedover på tabellen.

Men har egentlig Liverpool vært så svake mot den gjenværende motstanderne? I første møtet med disse klubbene denne sesongen vant faktisk Liverpool seks av matchene, to kamper endte uavgjort, mens det ble tap i Bournemouth.

Tilsvarende resultater nå i vår vil innkassere 20 poeng av 27 mulige, og føre til at Liverpool ender på 76 poeng. Stort sett har 76 poeng vært tilstrekkelig til å havne blant topp fire, så klarer Liverpool å levere like godt mot disse lagene som de gjorde i den første kampen denne sesongen, bør de røde ligge godt an til Champions League-spill neste sesong.

Fem hjemme og fire borte

Merseyside-derbyet på Anfield er neste kamp på programmet, og spilles lørdag 1. april. Da lagene møttes på motsatt side av Stanley Park like før jul, ble Sadio Mané matchvinner da han gjorde kampens eneste mål fire minutter på overtid. Everton er i god form om dagen, og formtabellen viser at de har vunnet tre av sine fem siste kamper, i tillegg til en uavgjort og ett tap i den perioden. De blå ligger på sjuendepplass på Premier League-tabellen, og er dermed på papiret den tøffeste motstanderen Liverpool har igjen denne sesongen.

Bournemouth-oppgjøret i starten av desember var en av de store nedturene før årsskiftet. Eddie Howes mannskap vant 4-3, etter at Liverpool ledet både 2-0 og 3-1. Bournemouth ligger på 11.plass på tabellen, og har vunnet sine to siste kamper. En uavgjort og to tap ble det i kampene før disse to seirene.

Mot Stoke på Anfield ble det 4-1-seier for de røde. Britannia Stadium er aldri noe enkelt sted å gjeste. Pottemakerne ligger på niendeplass på tabellen, men har vist litt ustabil form i det siste. På de fem siste er det blitt to seire to tap og en uavgjort.

Mot West Bromwich ble det 2-1 seier på Anfield. Midlands-klubben er tøffe å hanskes med på The Hawthorns. WBA innehar en solid åttendeplass på tabellen, og har samme statistikk som Stoke på sine fem siste kamper, nemlig to seire, to tap og en uavgjort.

Crystal Palace ble slått 4-2 på Selhurst Park. London-klubben får ikke benytte seg av Mamadou Sakho mot klubben han er utlånt fra, og det er kanskje like greit, for franskmannen har bidratt til å tette et lekk Palace-forsvar og hjulpet Sam Allardyce å ta laget fire poeng klar av nedrykksplassene og opp til en 16.plass. Palace har nemlig vunnet tre strake kamper nå. Før det ble det to tap.

Motstandere med svak formkurve

Årets største seier kom mot Watford, da Liverpool vant 6-1 på Anfield. Hjemme på Vicarage Road kan imidlertid laget som ligger på 14.plass på tabellen være vanskelige å hanskes med. Formpilen peker imidlertid nedover for gultrøyene, som ikke har vunnet noen av sine fire siste kamper, og tre av dem er endt med tap.

Liverpool spilte 0-0 mot Southampton i siste del av november, men vil håpe å kunne ta tre poeng hjemme på Anfield i begynnelsen av mai. Southampton ligger helt oppe på 10.plass på tabellen, men formen har vært så som så i det siste, med tre tap og to seire på de fem siste. Når sydkystklubben kommer til Anfield i tredje siste serierunde kan fornyet kontrakt i Premier League allerede være sikret.

Liverpool klarte bare 2-2 mot West Ham på Anfield. I nest siste ligarunde skal de røde spille sin aller første kamp på Olympiastadion i London, som er den nye storstuen til The Hammers. West Ham ligger på tolvteplass på tabellen, og har vært i elendig form den siste tiden. Formtabellen viser tre strake tap, og to uavgjortkamper før det.

I sesongens siste kamp er det Middlesbrough som er motstander på Anfield. Det var et lag som ble slått 3-0 i motsatt oppgjør. Formen har stupt for laget fra nordøst, som nå ligger nest sist på tabellen, og som har tapt fire av de fem siste kampene, mens den femte ende uavgjort. Middlesbrough kan allerede ha rykket ned når de gjester Merseyside i avslutningsrunden.

Liverpool har igjen fem hjemmekamper, og fire bortekamper. Om det skulle bli 20 nye poeng, vil de som tidligere nevnt ende sesongen med 76 poeng.

Det ville ha holdt til en andreplass sist sesong, tredjeplass året før der, femteplass i 2013-2014 og tredjeplassplass i 2012-2013.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]