HENGER MED NEBBET  Liverpool har ikke vunnet kamp etter at Alex Oxlade-Chamberlain kom til klubben.

Vinteren kom tidlig i år

September 2017 gir en stakkars Liverpool-supporter vinterdepresjoner.

Saken er nemlig at resultatene de siste ukene minner sterkt om Liverpools resultater i den svake perioden i januar og februar.

Fire kamper uten seier

Etter landskampene tidlig i september har Liverpools resultater vært begredelige. Det startet med 5-0 tapet for Manchester City på Etihad i Premier League. Deretter fulgte to uavgjortkamper på Anfield, 2-2 mot Sevilla i Champions League og 1-1 mot Burnley i Premier League. I går kveld tapte så Liverpool 2-0 for Leicester på King Power Stadium, og gikk hodestups ut av ligacupen ved første hinder.

Det betyr at Jürgen Klopps menn har spilt fire kamper på rad uten seier siden 4-0 triumfen over Arsenal i slutten av august.

Fem kamper uten seier

Vi skal imidlertid ikke lenger tilbake enn til en periode i januar/februar i år for å finne en enda svakere resultatrekke for Klopps mannskap. Den gangen gikk de røde fem kamper på rad uten seier.

Denne rekken svake resultater startet med tap 3-2 for Swansea hjemme på Anfield i Premier League den 21. januar. Dette ble fulgt opp av to strake hjemmetap til, 1-0 for Southampton i semifinalen i ligacupen og 2-1 for Wolverhampton fra The Championship i fjerde runde av FA-cupen.

1-1 hjemme mot Chelsea i Premier League på januars siste dag håpet man bar bud om bedre tider, men akk nei, dette ble fulgt opp med begredelig spill og ditto resultat da man tapte 2-0 borte mot Hull i påfølgende ligarunde.

I vinter tok man altså ett av ni mulige poeng i Premier League, og gikk hodestups ut av både ligacupen og FA-cupen, i den svake perioden.

Nå står Klopps disipler med ett av seks mulige poeng i Premier League foran helgens ligakamp mot Leicester, og har i tillegg bokført et uavgjortresultat i Champions League og en ligacupexit.

Marginalt bedre med andre ord.

Vi får krysse fingrene for at rekka med kamper uten seire stopper der, slik at vi slipper å oppleve en ny «fem på rad» når Liverpool gjester King Power Stadium igjen kommende lørdag.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.12.2017 kl 12:36

Møter Porto før ligakampen på Old Trafford

Datoene er klare for 8. delsfinalene i Champions League.

+
11.12.2017 kl 11:46

– Dette må vi være godt fornøyd med

Redaktør Torbjørn Flatin kommenterer Champions League-trekningen.

+
11.12.2017 kl 10:38

Liverpool møter Porto!

Liverpool møter Porto i Champions League.

+
11.12.2017 kl 10:28

Ett kort unna suspensjon

Dejan Lovren lever farlig.

+