Virgil van Dijk -  en av mange linket til Liverpool

Dette går Jürgen Klopp for i transfervinduet

Vi har tatt en oppsummering av hva som synes å stå på ønskelisten til Liverpools manager før sommerens handlerunde.

Det hagler med spekulasjoner angående mulige nye spillere til Liverpool om dagen og det vil være nytteløst å gå igjennom alle dem. En kan likevel se en trend angående hvilke spillertyper som linkes, og noen mer troverdige kilder har også kommet på banen.


Hvilke posisjoner

Ut fra opplysningene så langt lander vi på en venstreback, en midtstopper, en boks til boks midtbanespiller, samt en eller to offensive spillere.

Keeper synes ikke å være prioritert og hvor et rykte om Joe Hart så godt som er blitt bekreftet ikke holder noe vann. Jürgen Klopp ønsker å gi Simon Mignolet og Loris Karius blanke ark igjen til sommeren, selv om den indre følelsen fortsatt sier noe om at Karius fortsatt er den sisteskansen manageren har i sitt hode som fremtidig førstekeeper.

Lovren og Matip har en god statistikk sammen, men har vært mye ute med skader. Det virker klart at Liverpool og Klopp ønsker å selge Mamadou Sakho og å legge pengene i en ny og profilert midtstopper.

Venstreback virker å være et opplagt område å styrke, ikke minst etter at Alberto Moreno ganske klart er ute av fremtidsplanene til Klopp og den allsidige veteranen James Milner har fylt rollen denne sesongen.

Mange har ønsket et klassisk defensivt midtbaneanker hos Liverpool de siste årene, for å kunne ta opp arven etter Javier Mascherano, men det er en spillertype Jürgen Klopp ikke virker veldig opptatt av. De fleste midtbanespillerne de røde er linket til er mer boks til boks, men mer dynamiske typer enn Can og Wijnaldum.

En målscorer blir nevnt av mange som et opplagt transfermål for Liverpool før 2017-18, men skal en tro spekulasjonene tenker Klopp mest på hurtige, arbeidsomme, gjerne driblesterke spillere som kan brukes bak en spiss eller i en fremre treer, hvor de både kan skape og score mål.


Etablerte navn

Hvis vi sveiver innom noen av de mest nevnte navnene, virker 16-årige Ryan Sessegnon hos Fulham å være et førstevalg på venstrebacken. Andre og mer etablerte spillere er nevnt, og kanskje vil Liverpool vurdere en mer erfaren og nokså rimelig løsning i tillegg, men de røde vil håpe å vinne en trolig meget hard kamp om Sessegnon.

Liverpool nevnes i forbindelse med Virgil van Dijk og med en påstått prislapp på hele £50M for 25-åringen. I så fall vil det være det antatt største kjøpet på Anfield til sommeren, for øvrig igjen fra Southampton. Det er imidlertid langt fram tid, men en midtstopper kommer nok og Kalidou Kuolibaly (25) hos Napoli er nevnt som et alternativ.

En av de som virker nærmest en overgang til den røde delen av Merseyside er Naby Keita (22), en dynamo hos Leipzig som både kan score og arbeide hjemover. Liverpool har tidligere også blitt linket til andre unge og løpssterke midtbanespillere fra Bundesliga, inkludert Mahmoud Dahoud, og Klopp virker oppsatt på å hente en type med mer driv og fart.

Naby Keita -  kan bli ny midtbanespiller hos Liverpool.

Driv og fart har også Julian Brandt, en «innoverving» som blir nevnt de fleste ganger aktuelle transfermål for Liverpool er på agendaen. 20-åringen er en meget viktig spiller for Bayer Leverkusen allerede og har mange beundrere. Et lite ankepunkt er at han ikke er noen notorisk målscorer.

Noen målscorer av format er heller ikke Alex Oxlade-Chamberlain, som enkelte hevder allerede har en avtale klar med Liverpool før siste år med kontrakt i Arsenal. Fart, arbeidsvilje, allsidighet, og fortsatt bare 23 år, er det likevel mulig å forstå hvis Jürgen Klopp har kastet øynene i den retningen.

Et stort navn som James Rodriques hos Real Madrid er kastet ut på bordet, men det føles ikke veldig logisk at Jürgen vil gå for en slik type. Da heller en Inaki Williams, en 22-åring hos Athletic Bilbao med fart og som både kan spille sentralt og ute på høyresiden. Igjen vil det imidlertid være et ankepunkt angående antall scoringer.


Budsjett på over £100M

I et intervju med neste The Kopite, som vil være ute blant supporterklubbens medlemmer i løpet av neste uke, sier James Pearce at det er grunn til å forvente at Jürgen Klopp får minimum £50M netto å handle for.

Hvis en forventer at det kommer inn minimum £50M på salg av spillere som Mamadou Sakho, Daniel Sturridge, Lazar Markovic og Alberto Moreno, snakker vi om en handlekasse på over £100M.

comments powered by Disqus 
Siste Til vår nyhetsoversikt
26.04.2017 kl 14:31

Svømte «den engelske kanal»

Danny Ings har svømt en distanse tilsvarende over den engelske kanal under rehabiliteringen etter sin kneskade.

+
26.04.2017 kl 12:48

Spiller semifinale i kveld

Liverpool er i semifinalen i en turnering de har vunnet 11 ganger.

+
26.04.2017 kl 09:44

Nedrykk for utlånt duo

To 21 år gamle Liverpool-spillere i League One har vært med på mange tunge stunder for sine respektive utlånsklubber.

+
26.04.2017 kl 09:02

Rekker trolig Watford-kampen

Ragnar Klavan er på bedringens vei etter leddbåndskaden i kneet.

+