Hvem forårsaker, hvem dømmer etc:Straffespark til Liverpool i 2016/17

James Milner har scoret sju ganger av sju mulige fra straffemerket, men hvordan skyter han? Og hvem blir felt mest, hvem dømmer flest i fordel LFC, på hvilke tidspunkt etc?

Dette er Liverpools sju straffespark i Premier League 2016-17:

27.08.2016 – Tottenham Borte 1-1 – James Milner (43)
Det er like før pause og Roberto Firmino sniker seg frem på høyresiden av Tottenhams forsvar, og blir lagt ned helt ved dødlinjen. Dommer Bobby Madley peker på merket 11 meter fra mål. James Milner setter sparket kontrollert ned til høyre for keeper, i nettveggen, mens Vorm ligger sprellende ved den andre stolpen.

24.09.2016 – Hull Hjemme 5-1 – James Milner (30)
Skuddet til Philippe Coutinho har retning nettet, før den går i hånden til Elmohamady. Straffe og rødt kort. Milner bytter hjørnet og skyter denne gang hardt og lavt til venstre for keeper, som gjetter riktig men ikke har mulighet til å komme tidsnok ned og bort.

24.09.2016 – Hull Hjemme 5-1 – James Milner (71)
Daniel Sturridge faller «rutinert» foran The Kop og Andre Marriner peker på merket for andre gang. Milner fastsetter sluttresultatet til 5-1 med nærmest en blåkopi av det første sparket. David Marshall gjetter igjen riktig, men nok en gang er skuddet for hardt.

01.10.2016 – Swansea Borte 2-1 – James Milner (84)
Roberto Firmino kommer seg foran sin oppasser i feltet, og «venter» til at forsvareren feller ham i søken etter ballen, og at Michael Oliver skal dømme straffe. Hørt det siden? Det står 1-1 og «mot normalt» venter Milner ut keeper før han setter lærkula høyt og sentralt i mål. Iskaldt av matchvinneren.

26.11.2016 – Sunderland Hjemme 2-0 – James Milner (90)
Sunderland har holdt stand lenge, men det står 1-0 til vertene da Sadio Mané bare løper fra det som er og til slutt blir sendt i bakken foran The Kop. Keeper er på vei til motsatt side da Milner setter ballen lavt inn i nettveggen til høyre for ham. Dommer: Anthony Taylor.

15.01.2017 – Manchester United Borte 1-1 – James Milner (27)
Vi ønsker ikke å oppfordre til konspirasjonsteorier, men det er tett og jevnt i Manchester og Michael Oliver dømmer straffe – til Liverpool. For øvrig en klassiker, da tidenes dyreste Paul Pogba på uforklarlig vis handser etter en corner. James Milner velger denne gangen til venstre for keeper, og straffen er denne gang litt høyere og hva en kan kalle i «keeperhøyde». De Gea gjetter også riktig, men skuddet er heldigvis for hardt til at spanjolen får fingrene på ballen.

19.03.2017 – Manchester City Borte 1-1 – James Milner (51)
Liverpool tar igjen ledelsen 1-0 i Manchester. Firmino kommer seg foran sin forsvarer, og Oliver peker på krittmerket. Brassen har altså forårsaket tre av Liverpools sju straffer så langt denne sesongen. Caballero velger feil side, men ville uansett ikke hatt sjansen på markkryperen som går hardt inn i nettveggen til høyre for keeper.

Kommentar:
James Milner har satt inn tre straffespark til høyre for keeper og tre til venstre. Alle lavt, med et lite unntak mot Manchester United da lærkula gikk omtrent en meter over bakken før den fant veien til nettmaskene. Milner skyter kontant, men teknikken blir litt forskjellig når han tar en «naturlig» sving med høyrebeinet og sender ballen til høyre for keeper sammenlignet med når han mer bredsider mot det andre hjørnet. Begge gangene skyter han hardt, men ballen går mer inn i nettveggen til høyre for keeper enn når han sender den flatt ut til høyre for seg selv.
Unntaket var da han satte ballen høyt og midt i mål med en håndfull minutter igjen å spille, noe som bare understreker at det ikke er noe i veien med psyken til visekapteinen. Scoringer borte mot Tottenham, Manchester United og Manchester bare bekrefter det ytterligere.

Straffespark

Har reddet 6 av 14 straffespark

Simon Mignolet er den Liverpool-keeperen med flest strafferedninger i Premier League.

comments powered by Disqus 
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.04.2017 kl 20:32

Skremmende svakt sentralt i forsvar og angrep

Liverpool slapp inn billige mål, og hadde få våpen til å score selv, noe som gjenspeiler seg på vår spillerbørs.

+
23.04.2017 kl 20:16

- Vi må slå tilbake

En skuffet Jürgen Klopp mente marginer var mot Liverpool og at de røde ble felt av to svært billige og uforståelige baklengsmål.

+
23.04.2017 kl 13:54

Sturridge ventes ute mot Palace

Liverpool Echo tror ikke Daniel Sturridge er aktuell for dagens kamp med skade.

+
23.04.2017 kl 10:57

Markovic trives med nedrykkskamp

Lazar Markovic scoret et viktig mål for Hull og takker fansen, etter at det ble tre poeng mot Watford med ti mann.

+