Bare én klubb kan lokke Carra bort fra TV-jobben

Du får ingen premie for å gjette hvilken klubb det dreier seg om!

10. okt 2017 kl 19.36 Einar Kvande

39 år gamle Jamie Carragher, med 737 kamper for Liverpool på CV-en, trives godt med jobben som fotballekspert på TV. Så godt at scouseren kommer til å takke nei til alle jobber innen fotballen med unntak av en trenerjobb i Liverpool FC.

– Det må være en helt spesiell rolle. Jeg tror det bare er en jobb hos Liverpool FC, og da med klubbens førstelag, som kan få meg til å skifte jobb, uttaler Carragher til Daily Telegraphs fotballpodcast.

– Jeg tror kanskje ikke at managerjobben er særlig realistisk, men dersom jeg ble spurt om å bli involvert med førstelaget i Liverpool igjen, ved å hjelpe en utenlandsk manager, eller for eksempel hjelpe Steven Gerrard dersom han blir manager, så kan det være aktuelt. Hvem vet?

– Jeg garanterer uansett ikke at jeg vil gjøre det, for jeg trives i den rollen jeg har nå. Men Liverpool er den eneste klubben jeg vil vurdere en trenerjobb hos.

Prøvde begge deler

Carragher forteller at han vurderte en fremtid som trener opp mot en jobb innen media mens han fortsatt var spiller.

– I 20-årene var jeg helt sikker på at jeg ville bli manager. Jeg begynte å ta trenerutdanningen da jeg var rundt 31-32 år gammel, og jeg kan ikke si at dette var noe jeg elsket å drive med. Brendan Rodgers spurte meg om jeg ville bli hans assistent da han kom til Liverpool, men det ble aldri noe av og andre personer kom inn, noe som var helt greit ettersom jeg fortsatt hadde 12 måneder igjen som spiller.

– Jeg skjønte at dersom jeg skulle fortsette å jobbe innen fotballen, så ville valget stå mellom en trenerrolle eller en jobb innen media, så jeg testet ut begge deler. Jeg jobbet for ITV under EM i 2012, og tok noen treneroppgaver også, og jeg likte TV-rollen best. Sky ga meg sjansen, og jeg hadde ingen tilbud om like prestisjefulle trenerjobber.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]