FORRIGE SESONG:  Det var tidvis opphetet stemning mellom de to managerene på sidelinja.

Klopp har kun ett tap mot Mourinho

Jürgen Klopp har god statistikk mot José Mourinho.

Når Liverpool og Manchester United møtes på lørdag, er det tredje gang med Jürgen Klopp som Liverpool-sjef, og med José Mourinho som manager for Manchester United.

Dette blir det åttende møtet mellom de to managerprofilene.

Fire møter i Champions League

Før Klopp kom til Premier League, hadde han fire møter med José Mourinhos lag i Champions League. Alle fire kom samme sesong.

Duoen ledet henholdsvis Borussia Dortmund og Real Madrid da de havnet i samme gruppe i høsten 2012, og det var Klopp som tok første stikk.

I en intens kamp på Signal Iduna Park sto det 1–1 til pause etter scoringer av målmaskinene Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo, men Marcel Schmelzer sørget for tysk 2–1 etter en drøy time og tysk seier.

Det motsatte oppgjøret, på Santiago Bernabéu, inneholdt enda flere mål, men endte uavgjort. Dortmund ledet 2–1 halvveis, etter et selvmål av eks-røde Álvaro Arbeloa rett før pause, og Mesut Özils utlikning kom etter 89 minutter.

Begge lag gikk som ventet videre fra gruppespillet og avanserte videre i turneringen utover våren 2013 – helt til de møttes igjen. Denne gangen sto det om finalebillett.

Med to blide managere på sidelinja, som pratet åpent sammen på banen før kampen, stjal Lewandowski alle overskrifter med fire (!) fulltreffere.

Ronaldo ordnet uavgjort til pause, men et Lewandowski-hat-trick i andre omgang ga Klopps lag 4–1 foran returen i Madrid

Der holdt Dortmund unna i over 80 minutter, før de kongehvite skapte real spenning med to nettkjenninger på tampen. Tyskerne holdt imidlertid unna nytt baklengsmål, og kom til finalen med 4–3 sammenlagt.

Første seier i Premier League

Jürgen Klopp hadde vært Liverpool-manager i to uker da han skulle få sin første seier. Det kom på Stamford Bridge, på bekostning av José Mourinho som da ledet Chelsea.

Etter en treg åpning var Liverpool best i alt på Stamford Bridge, og to scoringer av Philippe Coutinho snudde en tidlig Chelsea-ledelse til rød føring, og innbytter Christian Benteke fastsatte sluttresultatet til 3–1.

Halvannen måned senere fikk Mourinho sparken i Chelsea.

Tamme oppgjør forrige sesong

Årets første møte mellom lagene kommer nesten på samme tid som forrige sesong. Da lagene skulle møtes mandag 17. oktober i fjor, handlet det meste om Liverpool i oppbyggingen til kampen.

Liverpool hadde hatt en glimrende innledning på sesongen, og kunne klatre opp på tabelltopp á poeng med Manchester City med seier.

Men Mourinhos lag klarte å frustrere Liverpool, og kampen endte 0-0. Manchester United hadde ikke ballen i mer enn 35 prosent av kampen - det minste siden Opta begynte å føre slik statistikk i 2003 - men Liverpool kom heller ikke til de store sjansene.

Da lagene møttes på Old Trafford i januar 2017 var det Manchester United som var favoritten før avspark. 

James Milner var sikker fra straffemerket etter at Paul Pogba handset i egen boks, og det så lenge ut til at Liverpool skulle få med seg alle tre poengene. En sen utligning fra Zlatan Ibrahimovic stoppet det.

Jürgen Klopp har spilt sju kamper mot José Mourinhos lag. Det har endt med tre seire, tre uavgjorte, og ett tap. 12 scorede mål, og åtte innslupne.

Del

Jürgen Klopp

18.10.2017 00:24

- Vår innstilling var midt i blinken

Jürgen Klopp berømmet sitt lag for en moden forestilling, hvor lagets gjenvinningspres var tilbake til sitt beste på hva som ble en rekordkveld.

16.10.2017 22:50

– Et stort steg frem

Manageren er fornøyd med innhoppet til Alex Oxlade-Chamberlain mot Manchester United.

16.10.2017 17:51

Pressekonferanse i Slovenia:– Maribor er et offensivt, bra lag

Jürgen Klopp og Dejan Lovren har møtt pressen foran Maribor-kampen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.10.2017 kl 18:03

Liverpool med flest skudd og flest mål

Etter brakseieren mot Maribor plasserer Liverpool seg godt på flere statistikker som UEFA har for årets Champions League.

+
18.10.2017 kl 13:27

Har tatt med skadet Mané i landslagstroppen

Landslagssjefen i Senegal tror at Sadio Mané kan spille VM-kvalifisering for sitt land i november.

+
18.10.2017 kl 12:07

– Nå blir det vanskelig å ta ut laget

Steven Gerrard ble imponert over spillerne som slo Maribor 4-1 i UEFA Youth League.

+
18.10.2017 kl 09:57

– Vi gjorde en god jobb

Philippe Coutinho syntes det var herlig å være med på en storseier i Champions League.

+