– Manchester United forandrer spillestil når de møter Liverpool

Emre Can mener at Jose Mourinho forandrer spillestil i kampene mot Jürgen Klopps mannskap.

13. okt 2017 kl 21.44 Einar Kvande

– De siste årene har Manchester United alltid forandret spillestil i kampene mot oss. De har slått mange lange baller, men jeg vet selvsagt ikke hvordan de kommer til å spille i morgen. Vi får se, sier Can til Sky Sports.

– Det blir tøft. De har gode midtbanespillere i Matic, Mkhitaryan og andre. Det blir ikke enkelt, men vi må forsøke å gjøre vårt beste, og forsøke å vinne duellene.

– Det er en stor, stor kamp for alle her i klubben. Alle ser frem til den. Hele byen ser frem til kampen, ikke minst fansen. Dette er alltid en spesiell kamp.

– Det blir en veldig tøff kamp. Vi må kjempe for de tre poengene. Dette er mitt fjerde år her, men når du spiller for denne klubben innser du etter den første kampen mot Manchester United hvor mye disse oppgjørene betyr.

For mange baklengsmål

Can innser at Liverpool har sluppet inn for mange mål denne høsten.

– Det er et problem, vi vet det. Men dette skyldes ikke bare de defensive spillerne, det er et problem som gjelder angriperne og oss midtbanespillere også. Alle er ansvarlige for forsvarsarbeidet.

– Før landskampene hadde vi noen uker der vi slet litt, men jeg synes ikke vi spilte dårlig. Vi spilte god fotball og dominerte kampene. Problemet var at vi ikke scoret mål på sjansene vi skapte.

– Det er ikke alltid lett. Mediene sier hele tiden at nå må vi vinne igjen, og igjen og igjen. Men vi må ha tro på oss selv, trene hardt og få selvtilliten tilbake, og da vil dette komme av seg selv.

Ikke som andre kamper

– Dette er en veldig, veldig, viktig kamp, både for fansen og oss. Det er en fin kamp for å komme på riktig spor igjen. Vi skal kjempe for hver eneste ball, og for de tre poengene. Jeg håper det beste laget vinner.

– Du kan tape hver eneste kamp hele sesongen, men du må vinne denne kampen. Den betyr så mye for fansen og for byen. Vi vil gjøre vårt ytterste for å klare det.

– Er du ikke motivert foran denne kampen, er du i feil tropp. Det er et lokaloppgjør mot Manchester United, og da er motivasjonen på topp.

– Kampene mot United er litt annerledes enn andre kamper. Det er en kamp du absolutt ikke vil tape. Dersom du taper, ergrer det deg i flere uker. Du klarer ikke å glemme det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]