WEMBLEY:  Harry Kane har i likhet med resten av Tottenham-laget ikke klart å følge opp fjorårets suverene statistikk på hjemmebane. I ligaen har han scoret seks av seks på bortebane, men scoret to i hjemmeseieren mot Borussia Dortmund i Champions League.

Før kamp i motstanderleiren:Trøbbel på Wembley har bremset en strålende sesongstart

Foran kampen mot Liverpool har Tottenham mange spørsmålstegn i troppen.

– I sum har sesongstarten vært grei. På bortebane har vi vært fantastisk, men starten hadde vært bedre om vi hadde klart å prestere på Wembley i større grad, sier Vidar Edell, leder i Tottenhams Venner. 

Kontrasten har vært stor for Tottenham etter de sa farvel til White Hart Lane. Forrige sesong var de suverene hjemme med 17 seire, to uavgjort og null tap. Denne sesongen har de, i løpet av fire kamper, allerede spilt uavgjort to kamper og tapt én. 

Forrige sesong var målforskjellen 47-9, mens den nå er 3-3. På bortebane er det en helt annen historie denne sesongen – fire seire på fire kamper og 12-2 i målforskjell. 

– Jeg kan egentlig ikke forklare det. På dette nivået skulle man ikke tro at overtro og tvangstanker spilte en rolle. Jeg ser noen argumenterer med at banen er større, men når vi gjør det så bra på bortebane skulle en tro at vi kunne beherske Wembley også. Det er vanskelig å finne en logisk grunn, mener Edell. 

White Hart Lane var kjent for å være en intim arena med en kapasitet på 36 240 tilskuere. På Wembley er det helt annerledes med en kapasitet på 90 000. 

– Til tider har stemningen vært veldig bra på Wembley, men på White Hart Lane var det slik at det var mer trøkk fra visse områder på stadion enn andre. De har prøvd å få det samme til på Wembley, men følelsen er at folk har blitt litt mer spredd rundt likevel. Det samlede trøkket har nok blitt litt mindre, konstaterer supporterlederen. 

Vant endelig 

På Wembley hadde de liljehvite før forrige helg gått uten seier i kampene mot Chelsea, Burnley og Swansea. De hadde riktignok allerede slått Dortmund og Barnsley i henholdsvis Champions League og ligacupen, men tok deres første Premier League-seier med 1-0 mot Bournemouth. 

– Endelig vant vi. Kampen mot Bournemouth var slik Liverpool er vant med – ensidig spill, masse muligheter og dårlig uttelling, forteller Edell. 

– Den første kampen var et tvilsomt tap for Chelsea. Ellers har du to uavgjorte kamper mot lag midt på tabellen, der spesielt Swansea-kampen var sørgelige greier. Jeg tror vi endelig ser lysningen på Wembley-problemene nå. 

Gode resultater 

Begge lag går inn inn til kamp med gode opplevelser i Champions League. Liverpool med rekordseieren mot Maribor, og Tottenham med 1-1 mot regjerende mester Real Madrid på Santiago Bernabeu. 

– Den kampen bærer bud om at vi absolutt er i rute. Det var en veldig underholdende kamp, hvor vi absolutt fortjente å ta ett poeng. Det var en massivt god innsats fra hele laget, og en slags tentamen som skulle bevise hvor langt vi har kommet – vi bestod den med glans, mener supporterlederen. 

Selv om den spanske stormakten dominerte ballbesittelsen, hadde Tottenham elleve skudd der fire av dem var på mål. Edell forklarer at Spurs pleier å gå med en offensiv tilnærming til toppkamper. 

– Vi kommer til å se en helt annen kamp enn Liverpool – Manchester United forrige helg. Pochettino pleier å kjøre på fremover. Det er identiteten hans, og den fortsetter han med.

VINNER SJELDEN:  Pochettino har ingen seire på sju forsøk som Tottenham-manager mot Liverpool. For Southampton vant han imidlertid to av tre ganger.

Mot Liverpool har Pochettino en grusom statistikk som Tottenham-manager. På sju oppgjør, der ett av dem har vært i ligacupen, har argentineren tapt fire og spilt uavgjort tre ganger. 

Supporterlederen har ikke tro på at argentineren gjør noen voldsomme justeringer for å bryte statistikken. 

– Han har aldri parkert en buss som Spurs-manager. Hvert fall ikke hjemme, og det gjør han ikke nå heller. For eksempel var tapet på Anfield kanskje den dårligste kampen jeg kan huske med ham som manager, spesielt første omgang, påpeker han. 

Skadeforfulgt midtbane 

Forrige sesong bestod de liljehvites antatt beste midtbaneduo av Mousa Dembélé og Victor Wanyama. Hittil har Dembélé bare startet tre Premier League-kamper, mens Wanyama bare har startet én. 

Ifølge premierinjuries.com mister Wanyama etter all sannsynlighet søndagens kamp, mens Dembélé har en sjanse til å rekke den. 

– Dembélé er en fantastisk spiller. Han er kanskje den med den fremste spisskompetansen vi har i troppen i form av måten han jobber på, men jeg ser for meg at han starter på benken denne kampen. Wanyama er også en spiller med spesielle kvaliteter, sier Edell. 

Likevel mener han at Spurs har klart seg fint uten duoen. 21 år gamle Harry Winks har nemlig steppet inn i deres fravær, og startet de fire siste kampene i alle turneringer. I tillegg ble han belønnet med landslagsdebut for England mot Litauen. 

– Situasjonen nå er at vi har fire meget gode sentrale midtbanespillere siden vi har Dier og Winks i bakhånd. Winks har vært en kjempeåpenbaring siden han kom inn. Han er et unikt talent i den forstand at han er modig, ser fremover og finner de løsningene du ikke hadde forventet. Pochettino har kalt ham for «Lille Iniesta», og det er nok en god merkelapp å få på seg. 

NY PROFIL:  Harry Winks fikk mye skryt for sine prestasjoner i kampen mot Real Madrid, blant annet av Frank Lampard og Glenn Hoddle. Han fikk sin landslagsdebut mot Litauen på tross av at han da bare hadde startet fire Premier League-kamper i hele sin karrière.

Nye vingbacker 

Store deler av forrige sesong spilte Kyle Walker og Danny Rose fast som vingbacker I Mauricio Pochettinos formasjon med tre stoppere. Walker ble solgt til Manchester City for om lag £50m, og Rose har vært skadet i lang tid. 

– Walker har vi ikke savnet i det hele tatt. Der har Trippier, som egentlig tok plassen hans mot slutten av vårsesongen, gjort det bra. I tillegg har vi hentet Aurier, som er en veldig spesiell spiller. Han kan både bli en kjempesuksess og for spesiell til at det går, men jeg håper det blir han som starter på søndag. 

Rose avga svært kontroversielt intervju til The Sun like før sesongstart, der han blant annet uttrykte misnøye med egen lønn. Mot Real Madrid fikk venstrebacken sesongens første innhopp. 

I hans fravær har Ben Davies imponert med to mål og to målgivende hittil i ligaen, men waliseren mistet både kampene mot Real Madrid og Bournemouth med sykdom. 

– Davies har tatt mange skritt i riktig retning det siste halvåret. Fra å være en veldig defensivt orientert back, har han denne sesongen lagt opp til en del mål og bidratt i angrep. Fra venstreflanken pleier vi ofte å åpne opp spill når enten han eller Vertonghen kommer på løp fra dype posisjoner. 

– Men hvis jeg skulle tippe, tror jeg vi får se Rose fra start fordi Davies har vært ute, spår Edell. 

Kilder til statistikk: LFChistory.net, Squawka.com og Premierleague.com. 

Del

Tottenham

25.10.2017 23:01

West Ham henger med i ligacupen

Om West Ham går til finale må kampen mot Liverpool på Anfield flyttes.

24.10.2017 12:28

Coutinho ber om bedre konsentrasjon

Philippe Coutinho nekter å gi forsvaret eneansvaret for fadesen mot Tottenham.

23.10.2017 14:06

– Det kan ikke fortsette slik som dette

Joël Matip var selvkritisk etter det pinlige 4-1-tapet for Tottenham på Wembley.

Før kamp i motstanderleiren

17.11.2017 09:18

Før kamp i motstanderleiren:Southampton sliter voldsomt fremover: – Vi savner Mané

Southampton er et av Premier Leagues minst farlige lag denne sesongen. Likedan er de et av de gjerrigste lagene også.

03.11.2017 19:01

Før kamp i motstanderleiren:Bekymret etter svak sesongstart: – Det skaper uro i klubben

Slaven Bilic klarer ikke å finne ut hvordan han skal mønstre laget og kan være på vei ut dørene av London Stadium.

01.11.2017 08:24

Før kamp i motstanderleiren:– Kvalitetsforskjellen var enorm

Samtidig er det et håp om at 0-7-tapet gjør Maribor-spillerne motiverte til å vise seg fra en bedre side.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.11.2017 kl 23:00

Matip mister møtet med Southampton

Joel Matip har pådratt seg en skade i låret.

+
17.11.2017 kl 20:23

«Nå er det en sjanse»

Lokalavis tror sjarmoffensiven fra Mike Gordon kan ha gjort Southampton villige til å selge.

+
17.11.2017 kl 19:17

– Jeg har lært mye allerede

Alex Oxlade-Chamberlain merker stor forskjell under Jürgen Klopp.

+
17.11.2017 kl 17:39

– Vi ønsker å ha ham her de neste 15 årene

Jürgen Klopp er ikke i tvil om at Joe Gomez er klar for å spille midtstopper dersom det blir behov.

+