United snublet mot Klopps kompis

Manchester City rykker fra i toppen på en dag der Chelsea reddet seier i siste liten.

21. okt 2017 kl 18.16 Arild Skjæveland

Manchester City leder nå Premier League med fem poeng, etter at Manchester United snublet borte mot Huddersfield.

For mens City gjorde jobben og vant oppskriftsmessig 3-0 hjemme mot et ganske bra Burnley-lag, gik José Mourinho på sitt første ligatap denne sesongen.

Laget til Jürgen Klopps gode kompis David Wagner tok ledelsen ved Aaron Mooy like før halvtimen var spilt, og økte til 2-0 fem minutter senere. Når lagene sparket i gang den andre omgangen hadde United brukt alle sine tre bytter, og selv om reduseringen kom da Marcus Rashford satte inn et innlegg fra Romelu Lukaku 12 minutter før slutt, så ble alle poengene igjen i Huddersfield.

Avstanden fra Manchester United på andreplass ned til Liverpool på 7. plass er sju poeng, der LFC har én kamp mindre spilt. United har Tottenham og Chelsea i sine to neste kamper.

Chelsea reddet seier

Også i tidligkampen i dag ble det dramatisk. Chelsea tok ledelsen, men Watford snudde til 1-2 på Stamford Bridge med scoring like før og etter pause. Innbytter Michy Batshuayi ble helten med to mål da de mørkeblå vant 4-2.

Chelsea ligger nå på fjerdeplassen i ligaen, med tre poeng mer enn Liverpool med én kamp mer spilt. De har dog langt bedre målforskjell.

Rafael Benítez sitt Newcastle klatret forbi Liverpool da de slo Roy Hodgsons Crystal Palace 1-0 med en sen scoring. The Magpies står med 14 poeng på ni kamper - Liverpool har 13.

De to andre kampene lørdag endte med Stoke-Bournemouth 1-2 og Swansea-Leicester 1-2.

Virgil van Dijk og Southampton møter West Bromwich kl. 18.30.

Runden avsluttes med Everton-Arsenal og Tottenham-Liverpool søndag.