Advarer mot å ta lett på oppgaven

Liverpool vant lekende lett 7-0 borte mot Maribor. Jürgen Klopp advarer imidlertid mot å ta lett på slovenerne foran kampen på Anfield i morgen.

1. nov 2017 kl 00.37 Einar Kvande

Jürgen Klopp gir sine tropper en historieleksjon foran hjemmekampen mot Maribor. Referansen er fra hans hjemland, Tyskland, og «mirakelet i Bern». Vest Tyskland kjempet seg tilbake fra 0-2 og slo favorittene Ungarn 3-2 i VM-finalen i 1954. Bare to uker tidligere hadde Ungarn knust tyskerne 8-3 i gruppespillet.

– Jeg er fra Tyskland, så jeg vet om at vi tapte for Ungarn i gruppespillet med klar margin, og vant likevel VM-finalen. Ingen forventet det. Slik er fotballen. Det lærte jeg ganske tidlig i livet. Alt er mulig, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

Liverpool-manageren mener at hans lags gode angrepsspill må ta en stor del av æren for brakseieren i Slovenia, og hevder at 7-0 seieren ikke hadde spesielt mye med standarden på motstanderen å gjøre.

– Alt skyldtes vårt gode spill. Nå må vi benytte oss av den lille fordelen vi har av å være hjemmelag, benytte oss av publikum, og være på tå hev igjen. Vi gjorde det svært bra i Maribor, og det var grunnen til resultatet. Ikke kvaliteten på motstanderen. Til slutt så det ut som det var en stor kvalitetsforskjell på lagene, men det var bare på grunn av den gode starten vi fikk. Vi må gjøre det samme igjen.

– Vi må være på hugget fra første sekund, og det bør være lett å forstå for guttene, for vi tapte poeng i de to første kampene i gruppen.

– Det er lite som skiller lagene. Ingen vet hvordan den andre kampen vil gå, så vi må benytte denne muligheten til å vinne vår hjemmekamp, og komme i en bedre posisjon.

Tekniske problemer

Maribor kom sent til Merseyside tirsdag fordi de fikk tekniske problemer med flyet. Avgangen fra Slovenia ble åtte timer forsinket.

Gjestene har imidlertid vist god form den siste tiden, med ligaseire over Ankaran Hrvatini og Domzale, og de er dermed oppe på samme poengsum som rivalen Olimpija Ljubljana i den hjemlige ligaen.

– De har vunnet alle sine kamper etter at vi slo dem, slår Klopp fast.

– De er vanligvis godt organiserte. Vår siste kamp mot Huddersfield vil være en god referanse for oss. De vil ikke gi oss noen åpninger. De vil ikke gjøre det enkelt for oss. De vil kjempe for hver meter. Det er åpenbart.

– Vi må gjøre det samme som vi gjorde i den første kampen. Jeg tror to eller tre mål kom takket være pressingen vår. De spilte ball, og vi overrumplet dem.

– Det første målet kan vi takke Mo for, som la press på venstrebacken og brukte hurtigheten sin. Jeg forventer ikke at vi vil få særlig mye rom. Vi må jobbe for å få det.

Avgjørende kveld

Det blir en viktig kveld i gruppe E i morgen. Liverpool og Spartak Moskva har like mange poeng, og er bare ett poeng foran Sevilla, som skal være vertskap for de russiske mestrene.

– Fansen har lov til å forvente hva som helst. Jeg tror det er mest fornuftig i livet å forvente ting som gjør det lettere å nyte det du ser. Dersom du forventer en storseier fra første sekund av, vil du være nervøs fra start av, og det vil ikke være særlig smart. Men jeg vet våre fans vil støtte oss under kampen, og vil ønske å se god fotball. Det er hva vi ønsker å vise dem.

– Dersom noen forventer en lignende storseier i morgen som i bortekampen, så kan jeg ikke forandre på det. Det er en utfordring for folk.

– Det skal spilles tre kamper til, og det skal kjempes om ni poeng. Vi leverte gode prestasjoner i våre to første kamper, men fikk ikke nok poeng. Så vi har ikke råd til å sløse bort flere poeng nå.

– Vi tar dette 100% seriøst. Det vil jeg sørge for. Dersom vi vinner 1-0 til slutt vil jeg være godt fornøyd, for det betyr at vi har plukket tre poeng til, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]