ALVORLIG MINE  Jürgen Klopp forsøker å dempe forventningene foran hjemmekampen mot Maribor.

Advarer mot å ta lett på oppgaven

Liverpool vant lekende lett 7-0 borte mot Maribor. Jürgen Klopp advarer imidlertid mot å ta lett på slovenerne foran kampen på Anfield i morgen.

Jürgen Klopp gir sine tropper en historieleksjon foran hjemmekampen mot Maribor. Referansen er fra hans hjemland, Tyskland, og «mirakelet i Bern». Vest Tyskland kjempet seg tilbake fra 0-2 og slo favorittene Ungarn 3-2 i VM-finalen i 1954. Bare to uker tidligere hadde Ungarn knust tyskerne 8-3 i gruppespillet.

– Jeg er fra Tyskland, så jeg vet om at vi tapte for Ungarn i gruppespillet med klar margin, og vant likevel VM-finalen. Ingen forventet det. Slik er fotballen. Det lærte jeg ganske tidlig i livet. Alt er mulig, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

Liverpool-manageren mener at hans lags gode angrepsspill må ta en stor del av æren for brakseieren i Slovenia, og hevder at 7-0 seieren ikke hadde spesielt mye med standarden på motstanderen å gjøre.

– Alt skyldtes vårt gode spill. Nå må vi benytte oss av den lille fordelen vi har av å være hjemmelag, benytte oss av publikum, og være på tå hev igjen. Vi gjorde det svært bra i Maribor, og det var grunnen til resultatet. Ikke kvaliteten på motstanderen. Til slutt så det ut som det var en stor kvalitetsforskjell på lagene, men det var bare på grunn av den gode starten vi fikk. Vi må gjøre det samme igjen.

– Vi må være på hugget fra første sekund, og det bør være lett å forstå for guttene, for vi tapte poeng i de to første kampene i gruppen.

– Det er lite som skiller lagene. Ingen vet hvordan den andre kampen vil gå, så vi må benytte denne muligheten til å vinne vår hjemmekamp, og komme i en bedre posisjon.

Tekniske problemer

Maribor kom sent til Merseyside tirsdag fordi de fikk tekniske problemer med flyet. Avgangen fra Slovenia ble åtte timer forsinket.

Gjestene har imidlertid vist god form den siste tiden, med ligaseire over Ankaran Hrvatini og Domzale, og de er dermed oppe på samme poengsum som rivalen Olimpija Ljubljana i den hjemlige ligaen.

– De har vunnet alle sine kamper etter at vi slo dem, slår Klopp fast.

– De er vanligvis godt organiserte. Vår siste kamp mot Huddersfield vil være en god referanse for oss. De vil ikke gi oss noen åpninger. De vil ikke gjøre det enkelt for oss. De vil kjempe for hver meter. Det er åpenbart.

– Vi må gjøre det samme som vi gjorde i den første kampen. Jeg tror to eller tre mål kom takket være pressingen vår. De spilte ball, og vi overrumplet dem.

– Det første målet kan vi takke Mo for, som la press på venstrebacken og brukte hurtigheten sin. Jeg forventer ikke at vi vil få særlig mye rom. Vi må jobbe for å få det.

Avgjørende kveld

Det blir en viktig kveld i gruppe E i morgen. Liverpool og Spartak Moskva har like mange poeng, og er bare ett poeng foran Sevilla, som skal være vertskap for de russiske mestrene.

– Fansen har lov til å forvente hva som helst. Jeg tror det er mest fornuftig i livet å forvente ting som gjør det lettere å nyte det du ser. Dersom du forventer en storseier fra første sekund av, vil du være nervøs fra start av, og det vil ikke være særlig smart. Men jeg vet våre fans vil støtte oss under kampen, og vil ønske å se god fotball. Det er hva vi ønsker å vise dem.

– Dersom noen forventer en lignende storseier i morgen som i bortekampen, så kan jeg ikke forandre på det. Det er en utfordring for folk.

– Det skal spilles tre kamper til, og det skal kjempes om ni poeng. Vi leverte gode prestasjoner i våre to første kamper, men fikk ikke nok poeng. Så vi har ikke råd til å sløse bort flere poeng nå.

– Vi tar dette 100% seriøst. Det vil jeg sørge for. Dersom vi vinner 1-0 til slutt vil jeg være godt fornøyd, for det betyr at vi har plukket tre poeng til, avslutter Klopp.

Del

Jürgen Klopp

18.11.2017 00:31

– Jeg er helt frisk

17.11.2017 16:30

Klopp fikk spørsmål om Van Dijk

15.11.2017 23:01

Klopp er tilbake på treningsfeltet torsdag

Jürgen Klopp er skrevet ut fra sykehuset.

Champions League

22.11.2017 00:47

Samme gamle leksa?

Etter en 3-0-ledelse til pause trodde jeg Klopp og Liverpool endelig skulle vise krefter ute i Europa. Vise krefter på en svært vanskelig bortebane. Eventyret varte i godt og vel 45 minutter!

22.11.2017 00:15

Carra om kampen

21.11.2017 23:17

– Vi sluttet å spille fotball etter pause

En frustrerende kveld for Klopp og de røde, som kastet vekk en imponerende tremålsledelse.

Maribor

02.11.2017 20:30

Trent er blitt Champions League-backen

Det er opplest og vedtatt at Loris Karius er Liverpools Champions League-keeper. Det virker også som Trent Alexander-Arnold er Liverpools høyreback i turneringen.

02.11.2017 20:07

– Vi er blitt bedre mot defensive lag

Det er konklusjonen til Emre Can etter 3-0 over Maribor.

02.11.2017 00:39

– Tålmodighet er en dyd

De tre poengene var viktigst for Jürgen Klopp på en kveld hvor Sevilla slo Spartak Moskva.

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.11.2017 kl 19:02

Gerrard storfornøyd med laginnsatsen

Det var Liverpools kollektive kvaliteter som utkjempet og knuste Sevilla U19 i UEFA Youth League, mener Steven Gerrard.

+
22.11.2017 kl 17:17

– Tviler ikke på mentaliteten til spillerne

De røde har slitt med å avgjøre storkampene denne sesongen. Manageren sier laget må venne seg til å håndtere trykk på bortebane.

+
22.11.2017 kl 12:58

– Har aldri blitt dårligere behandlet på kamp

Liverpool-supportere er misfornøyd med behandlingen fra vakter og lokalt politi i Sevilla.

+
22.11.2017 kl 11:18

Full tropp på langtur til Baku

Liverpools neste motstander kan sikre avansement i kveld, og kommer seint tilbake til London.

+