MÅL, MÅL, MÅL:  Mohamed Salah har imponert stort og fått en knallstart på Liverpool-karrieren.

Blant de mestscorende i Europa

Hvis Mohamed Salah scorer tre mål til, vil han stå med flere nettkjenninger enn noen Liverpool-spillere har hatt på én sesong siden 2013/2014.

I løpet av sesongens elleve første runder i Premier League har Mohamed Salah notert seg for sju mål. Det er like mange som Romelu Lukaku, Gabriel Jesus, Álvaro Morata og Raheem Sterling, og ett mindre enn toppscorerne Sergio Agüero og Harry Kane.

Inkludert fem fulltreffere i Champions League står han dermed med totalt tolv scoringer hittil i debutsesongen på Merseyside. Og det kun på 16 kamper fra start pluss ett innhopp.

Kun Coutinho og Mané hadde flere forrige sesong

Faktisk er 25-åringen fra Egypt nå kun to mål unna å tangere de rødes mestscorende gjennom hele forrige sesong, Philippe Coutinho, som scoret 14 mål på totalt 31+5 kamper.

Sammenliknet med fjorårssesongen er det bare Coutinho og Sadio Mané (13) som scoret flere enn Salah så langt denne høsten. Roberto Firmino stoppet på tolv, Divock Origi elleve, og nestemann var Adam Lallana på åtte.

Coutinho sine 14 mål er også det meste som er blitt scoret av en Liverpool-spiller på én sesong etter at Luis Suárez, som traff blink hele 31 ganger på 36+1 kamper, ble solgt til Barcelona. Dermed er Salah, imponerende nok, i rute til å overta den «rekorden» allerede før sesongen er halvspilt.

På sine første 17 kamper for klubben har Salah scoret mer enn det blant andre Suárez (7) og Fernando Torres (11) klarte.

I europatoppen

Av spillerne fra Europas ti største ligaer er det kun ti stykker som denne sesongen har flere mål enn Salah, alle turneringer inkludert, ifølge Transfermarkt.com.

Liverpool-spilleren har like mange som Dries Mertens (Napoli), Nabil Fekir (Marseille) og Facundo Ferreyra (Shakhtar Donetsk), og er én scoring bak Harry Kane (Tottenham), Jonas (Benfica) og Aleksandr Kokorin (Zenit).

Europas toppscorer hittil denne sesongen, Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), har fem mål mer enn Salah. Bak han følger Ciro Immobile (Lazio) med 16 og Lionel Messi (Barcelona) med 15.

Fire stjernespisser i Radamel Falcao (Monaco), Vincent Aboubakar (Porto), Robert Lewandowski (Bayern München) og Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) har 14 scoringer.

– Alle i speideravdelingen var enige

Etter Salahs to scoringer mot West Ham i helga forklarte Jürgen Klopp at han ikke var overrasket over pangstarten på Liverpool-karrieren.

– Vi så ham så ofte. Speideravdelingen støttet meg veldig, og ønsket å gjøre overgangen enda tidligere slik at ingen kunne komme inn før oss. Når du kommer i en situasjon der alle som jobber er enig om en spiller, så er du sikker på at det vil fungere, sa Klopp.

– Det er veldig fint å ha ham på laget, og han er skikkelig målfarlig. Han er en offensiv midtbanespiller som er mer som en spiss, og trengte litt tid til å omstille seg til en annen stil. Han spilte veldig ofte som hengende spiss i Roma med Edin Dzeko. Nå (mot West Ham) spilte han i den posisjonen, og det er åpenbart at han liker det.

Del

Statistikk

08.11.2017 16:53

Minutter per mål denne sesongen

06.11.2017 18:07

Gode tall for Salah

04.11.2017 08:52

Kraftig økning i baklengsmål etter Benitez

På seks sesonger slapp Liverpool under Rafael Benitez inn 30,5 mål i snitt. Siden har ikke antallet vært under 40 i serien.

Mohamed Salah

12.11.2017 21:39

Salah spiser middag med sin agent

12.11.2017 19:41

Salah har møtt WBA-kompis

11.11.2017 20:38

Tre røde nominert

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2017 kl 23:28

- Dette er Mo Salah perioden

Jürgen Klopp gleder seg på vegne av Mohamed Salah og hans scoringshunger, men vet at det ikke varer og at andre vil få sine perioder.

+
19.11.2017 kl 18:13

Chelsea bekymret for lang reise før Liverpool

Liverpool tar turen til Sevilla, mens Chelsea gjester Baku og Aserbadjan før lagene møtes på Anfield førstkommende lørdag.

+
19.11.2017 kl 12:12

«Liverpool ved god helse»

Med en sykdomsfri Jürgen Klopp og spillere tilbake fra skader konkluderes det med at troppen til LFC er frisk og rask, anført av kreative Mohamed Salah som er

+
19.11.2017 kl 10:41

Mohamed Salah – toppscorer i Premier League

Liverpool, som manglet toppscorer, har nå den mestscorende i ligaen. Best i Liverpool etter 12 kamper i PL.

+