MYE NYTT:  Alex Oxlade-Chamberlain har måttet finne seg til rette med ny spillestil, ny manager og nye lagkamerater etter å ha hatt sesongoppkjøringen med Arsenal.

Bratt læringskurve for «Ox»

Manageren skryter av hvordan 24-åringen har håndtert en helt ny taktikk.

Liverpool hadde allerede spilt fem kamper denne sesongen da Alex Oxlade-Chamberlain ble hentet fra Arsenal for 35 millioner pund på overgangsvinduets siste dag.

Dermed måtte den anvendelige landslagsspilleren håndtere å bli kjent med sine nye lagkamerater i en ny, uvant spillestil mens Jürgen Klopp og trenerteamet skulle gjøre ham komfortabel med taktikken og filosofien.

– Har vært veldig intenst

– Det har vært veldig intenst for ham, og noe helt annet enn det han har vært vant til, sier Klopp til Liverpoolfc.com, og legger til at han har hatt «perfekt holdning» på treningsfeltet siden ankomsten.

Nå har Oxlade-Chamberlain vært på banen i totalt tolv Liverpool-kamper, hvorav tre fra start, og manageren er godt fornøyd med utviklingen.

Den første scoringen hans kom i sjumålsseieren mot Maribor, før han mot West Ham på lørdag fikk sin første nettkjenning ikledd Liverpool-trøye i Premier League da han stilnet hjemmefansen på London Stadium få sekunder etter reduseringen.

– Kommer til å bli veldig viktig for oss

FORNØYD SJEF:  Klopp skryter av læringsviljen til sin 24 år gamle elev.

– Han gjorde det veldig bra. Jeg vet hvor vrient det er for de offensive spillerne å høre meg rope hele tiden. Første omgang, da han var på motsatt side, var ikke bra for stemmen min, forteller manageren.

– Jeg liker denne spilleren fordi han allerede har erfaring, men er samtidig så åpen for å bli vant til det vi holder på med her, og det er veldig bra. Han trenger å venne seg til den intensiteten som vi ber om.

– ­Det er ikke sånn at Arsenal ikke gjorde det, for de spiller fantastisk fotball. Men vi er veldig på det med gjenvinningspress og den umiddelbare omstillingen til angrep. Problemet er at vi er vant til dette, og hvis du (som kommer til klubben) ikke er det, og du forsvarer deg annerledes, faller bakover når motstanderen får ballen, så er det annerledes.

– Han visste da han kom og vi signerte ham at dette ville skje, og at vi ville be om den endringen, og det er bra. Men mange spillere sier bare «ja, ja, det skal jeg», og han er mer «hva er det du ønsker fra meg?», og så responderer han. Han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss.

Del

Jürgen Klopp

18.11.2017 00:31

– Jeg er helt frisk

17.11.2017 16:30

Klopp fikk spørsmål om Van Dijk

15.11.2017 23:01

Klopp er tilbake på treningsfeltet torsdag

Jürgen Klopp er skrevet ut fra sykehuset.

Alex Oxlade-Chamberlain

17.11.2017 20:17

– Jeg har lært mye allerede

Alex Oxlade-Chamberlain merker stor forskjell under Jürgen Klopp.

12.11.2017 23:01

Ox på tredemølla

10.11.2017 13:24

Se når Sam får møte Alex Oxlade-Chamberlain

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.11.2017 kl 22:14

– Vi sluttet å spille fotball etter pause

En frustrerende kveld for Klopp og de røde, som kastet vekk en imponerende tremålsledelse.

+
21.11.2017 kl 22:09

To-målsscorer og best for de røde

Roberto Firmino spilte på hele spekteret, scoret to mål og utfordret sammen med sine angrepskolleger et vaklevorent Sevilla-forsvar i første omgang. Brassen var

+
21.11.2017 kl 15:11

Overlegen U19-seier i Sevilla

Steven Gerrards mannskap knuste Sevilla med to mål i hver omgang.

+
21.11.2017 kl 13:56

Simon Kjær mister kampen

Den danske midtstopperen sliter med en muskelskade.

+