Southampton har hatt en skuffende start på årets sesong under Mauricio Pellegrino.

15. nov 2017 kl 21.15 Arild Skjæveland

På papiret var Southampton kanskje den klubben med aller mest overkommelig kampprogram de første månedene av sesongen.

Sørkystklubben har kun møtt Manchester United av lagene som kom over dem på tabellen forrige sesong, men har ikke fått det til å stemme på banen.

På 11 kamper har laget kun scoret ni mål. Over halvparten av målene har kommet i de to kampene mot West Ham (3-2) og Newcastle (2-2).

Samtidig har de vært gjerrige bakover, med 11 baklengs på 11 kamper. Det er seks færre enn Liverpool til nå. Kun fem lag har bedre defensiv statistikk.

Tre seire på 11 kamper

Southampton har kun vunnet tre av 11 Premier League-kamper denne sesongen. Den første seieren kom hjemme mot West Ham i andre ligarunde.

Laget ledet 2-0 etter scoringer fra Manolo Gabbiadini og Dusan Tadic, før to scoringer av Javier Hernandez gjorde at lagene var like langt. Charlie Austin sikret alle tre poengene tre minutter på overtid.

Den andre seieren kom borte mot et Crystal Palace i fullstendig krise. Steven Davis sin scoring etter seks minutter ble kampens eneste mål.

Den tredje seieren kom hjemme mot West Bromwich Albion i slutten av oktober. Det var en sjansefattig kamp, før Sofiane Boufal plukket opp ballen på egen banehalvdel. Han gjorde absolutt alt selv, og scoret en kandidat til årets mål. Det ble også kampens eneste.

Laget har spilt 0-0 mot Swansea, 0-0 mot Huddersfield, 2-2 mot Newcastle og 1-1 mot Brighton & Hove Albion.

De fire tapene har kommet hjemme mot Watford (0-2), hjemme mot Manchester United (0-1) og borte mot Stoke City (2-1),

Pellegrinos lag ligger på 13. plass på tabellen, med 13 poeng på 11 kamper.

Van Dijk er tilbake

Virgil van Dijk var høyest på Liverpools ønskeliste i sommer, men kom aldri til Anfield. Først i femte serierunde var han tilbake på banen, etter en skade han pådro seg i januar. I comebacket spilte han tre minutter mot Crystal Palace i 1-0 seieren

Han sto så over mot Manchester United, og har spilt de fem siste kampene mot Stoke, Newcastle, West Bromwich, Brighton og Burnley. På de kampene har laget kun holdt nullen i én kamp - mot West Bromwich.

Italiensk toppscorer

Manolo Gabbiadini har scoret tre mål denne sesongen, og er lagets toppscorer. Midtbanespilleren Steven Davis har scoret to, mens Charlie Austin, Sofiane Boufal, Dusan Tadic og Maya Yoshida har scoret ett hver.

Forrige sesong var det Nathan Redmond som scoret flest for «the Saints», med sju mål. Også forrige sesong slet de med å finne veien til nettmaskene. På 38 kamper ble det kun 41 scoringer.

Kun Burnley, Watford, Hull City, Middlesbrough og Sunderland scoret færre mål. De havnet fra 16. til 20. plass på tabellen.

Kampen mellom Liverpool og Southampton på Anfield har avspark lørdag kl. 16.00, og sendes direkte på TV 2 Sport Premium.