LANDSLAGSSPILLER:  Alberto Moreno kjemper om en plass i troppen til neste års VM i Russland.

Jakter på VM-billett

Sammen med fire tidligere Liverpool-spillere forsøker Alberto Moreno å imponere på det spanske landslaget.

Det var nok ikke mange som i mai så for seg at Liverpools blide, offensive venstreback skulle være en del av 25-mannstroppen til Spania bare et halvt år senere.

Etter kun to kamper fra start i Premier League forrige sesong, med en midtbanespiller i James Milner som fast vikar i Morenos posisjon, forventet de fleste at en ofte utskjelt Moreno skulle selges i sommervinduet. Og med interesse fra store klubber i utlandet, som blant annet Napoli, var en ny venstreback høyt oppe på ønskelista til store deler av Liverpool-fansen.

Jürgen Klopp valgte også å styrke backposisjonen, men blant supporterne var det vanskelig å skjule at forventningene var høyere enn skotske Andy Robertson (23) fra nedrykkede Hull City for ti millioner pund.

Løftet seg under pre-season 

I ettertid ser det likevel ut til å ha vært et sjakktrekk av sjefen. Moreno var allerede godt i gang med en imponerende sesongoppkjøring da Robertson ble hentet i andre halvdel av juli, og spanjolen ble på ingen måte svekket av konkurransen.

– Jeg følte meg sterk og hadde masse selvtillit under pre-season. Jeg var god på trening og gjorde de riktige tingene, samtidig som manageren korrigerte de feilene jeg gjorde, forklarte Moreno nylig.

De gode prestasjonene i treningskampene sørget for at Moreno ble værende i klubben og vant tilbake plassen sin på laget da sesongen ble sparket i gang.

Spanjolen har dermed spilt ni av elleve ligakamper, mens nysignerte Robertson har spilt to. I Champions League er Moreno også fast på venstersiden med seks av seks kamper, noe som har gjør at konkurrenten hans ellers bare har én kamp – i ligacupexiten mot Leicester.

Nå er Moreno belønnet med landslagsplass for første gang som Liverpool-spiller. Da han spilte for Sevilla, fikk han én landskamp i VM-kvalifiseringen i oktober 2013 og to treningskamper samme sesong.

Gamle klubbkamerater

I løpet av denne samlingen får han sjansen til å imponere landslagssjef Julen Lopetegui i treningskamper mot Costa Rica (H) og Russland (B), med verdensmesterskapet som venter til sommeren. Spania er allerede kvalifisert. Blir Moreno også å se der?

I tillegg har Lopetegui tatt med noen andre velkjente ansikter for røde supportere. Pepe Reina og Iago Aspas er begge regelmessige aktører på landslagstroppen, men både Suso og Luis Alberto har blitt inkludert for første gang.

Suso kom til Liverpool som juniorspiller i 2010, og imponerte stort på akademiet. Han fikk førstelagsdebuten under Brendan Rodgers i Europaligaen i september 2012, noe som ble fulgt opp med 14 opptredener i Premier League, samt to cupkamper, samme sesong.

Den anvendelige, pasningssterke teknikeren ble påfølgende sesong lånt ut til Almería, før han året etter noterte seg for sin første Liverpool-scoring i en ligacupkamp mot Middlesbrough på Anfield.

Det var imidlertid den eneste kampen han fikk i 2014/2015, frem til januar. Da kom AC Milan på banen og signerte unggutten. I Italia har Suso spilt regelmessig med nummer åtte på ryggen, og denne høsten har han fem mål og fire assists på elleve ligakamper – og belønnes nå med A-landslaget.

– Lønn for strevet

Luis Alberto ble hentet til Liverpool fra Sevilla sommeren 2013, og fikk sin første Liverpool-kamp i slutten av august samme år. Men det ble bare med den ene sesongen for midtbanespilleren, som fikk ni ligakamper og tre i cupene.

Sommeren for tre år siden ble han lånt ut til Málaga, og året etter til Deportivo La Coruña, før han i fjor ble solgt til Lazio. I Serie A denne høsten har 25-åringen vært fast på laget og slått seks målgivende pasninger i tillegg til tre scoringer på elleve ligakamper. Nå ligger også han an til å få debuten for Spania.

– Vi er unge spillere som må fortsette å vokse. Vi begynner å få lønn for strevet, sa Moreno.

– De tre (Suso, Alberto og Iago Aspas) fikk ikke plass på Liverpool, og nå gjør de det utrolig bra for sine lag og har blitt kalt inn i den spanske landslagstroppen.

– Det er litt artig. Torsdag spilte jeg playstation sammen med Luis Alberto, for vi er fortsatt gode venner. Han sa til meg: «Kompis, en dag vil vi spille sammen igjen.» Dagen etter ble vi begge tatt med i landslagstroppen.

Møtet med Costa Rica spilles på La Rosaleda lørdag kl. 21.30, og bortekampen mot Russland har avspark tirsdag kl. 19.45.

Del

Alberto Moreno

20.11.2017 23:11

Klar for nytt møte med gamleklubben

19.11.2017 18:48

Alberto Moreno jr

16.11.2017 15:13

Moreno ber lagkameraten glemme Barcelona

Luis Alberto

01.09.2016 10:46

Rekordmange spillere forsvant

Bare en gang tidligere i historien har så mange spillere forsvunnet på sommeren.

31.08.2016 17:29

Luis Alberto er solgt

Nå er han solgt: Luis Alberto går til Lazio. Vi venter på nytt om Andre Wisdom og Mario Balotelli. Sakho, Ilori og Markovic blir?

31.08.2016 17:26

Bekrefter salg av Luis Alberto

Liverpool FC melder at Luis Albertos overgang til Lazio er gjennomført.

Iago Aspas

11.05.2017 09:20

Aspas åpner seg opp om tiden i Liverpool: – Jeg forstod at jeg ikke kunne spille på deres nivå

Iago Aspas sier det ikke plaget han at han ikke fikk flere sjanser i Liverpool. Men torsdag kveld vil han sørge for at han ikke huskes best for «den corneren» av supporterne.

14.04.2017 17:13

Enorm sesong for Aspas

Iago Aspas lyktes aldri i Liverpool, men nå har karrieren hans skutt fart igjen i barndomsklubben.

03.04.2017 18:03

Angrer ikke på Liverpool-oppholdet

Iago Aspas fikk en kort karriere på Anfield, men er glad for erfaringen.

Pepe Reina

17.07.2017 22:12

Reina på vei til LFC-rival

Den tidligere Liverpool-keeperen returnerer trolig snart til engelsk fotball.

Suso

12.11.2017 11:05

Vil hente Suso tilbake til Anfield

Siste Til vår nyhetsoversikt
23.11.2017 kl 22:22

Ett hjemmetap i «topp-seks-kampene» under Klopp

Liverpool har for vane å klare seg bra mot de beste – men det ender ofte uavgjort.

+
23.11.2017 kl 20:11

Matip trener med laget igjen

De røde forbereder seg til lørdagens storoppgjør mot Chelsea på Anfield.

+
23.11.2017 kl 19:07

– Vi slo av bryteren

Philippe Coutinho er klar på at spillerne har lært av feilen som kostet to poeng i Sevilla.

+
23.11.2017 kl 14:01

– Får kun én hviledag

Chelsea landet i London i morgentimene torsdag.

+