Jones ledet unge engelskmenn til seier over Russland

England U17 er i disse dager vertskap for en firenasjonersturnering, og i dag var Liverpools midtbanespiller Curtis Jones kaptein da Russland ble slått 2-1.

11. nov 2017 kl 16.36 Einar Kvande

Både Curtis Jones og Elijah Dixon-Bonner startet dagens kamp mot Russland på Burtons Pirelli Stadium. Duoen spilte hele kampen, mens Luis Longstaff ble sittende på innbytterbenken.

Russerne tok en sjokkledelse da de fikk straffespark allerede etter 12 sekunder! Maksim Kutovoi satte ballen i mål etter at Manchester Uniteds Ethan Laird laget straffespark.

Russland ble redusert til ti mann fem minutter før pause, da Dmitry Markitsov slo Derbys Louis Sibley i ansiktet da ballen ikke var i nærheten.

England benyttet fordelen av å være enn mann mer i andre omgang godt. Etter 49 minutter utlignet Chelseas Clinton Mola, og bare sju minutter senere hadde de unge engelskmennene snudd kampen takket være en scoring av Manchester Uniteds Mason Greenwood.

En tabbe av keeper Arthur Okwonko holdt på å forære russerne en utligning i sluttminuttene, men Vontae Daley-Campbell fikk ryddet unna.

Curtis Jones ble trukket frem som en av banens beste spillere etter kampen.

Slo også Portugal

England U17 vant også sin første kamp i turneringen, mot Portugal i Chesterfield på onsdag. Da ble sluttresultatet 3-2, etter at Portugal på et tidspunkt ledet 2-0. Også i denne kampen fikk Englands motstander enn mann utvist. Denne gangen tidlig i annen omgang.

Luis Longstaff var den eneste Liverpool-spilleren som startet den kampen. Han ble byttet ut til fordel for klubbkamerat Curtis Jones etter 58 minutter, og bare minuttet etterpå var Jones nær å gi England ledelsen da hans skudd fra 25 meter strøk like utenfor stolpen. Elijah Dixon-Bonner var ubenyttet reserve i denne kampen.

England U17 spiller sin siste kamp i turneringen mot Tyskland på banen til Rotherham United tirsdag kveld.