Lallana om hvorfor Liverpool har slitt mot de mindre klubbene

Adam Lallana mener at Liverpools problemer mot mindre fasjonabel motstand er en mental greie.

12. nov 2017 kl 10.33 Einar Kvande

RYKENDE FERSK
RYKENDE FERSK  Boken "Klopp: Bring the Noise" slippes denne uken.

Det er i Raphael Honigsteins bok «Klopp: Bring the Noise» at Lallana uttaler seg om Liverpools problemer mot de mindre klubbene.

– Det er en mental greie. Når du har riktig innstilling fungerer taktikken bedre. Det vet manageren, og det er ikke noe du kan forandre over natten. Men han poengterer at dette er noe vi må få rettet på. Så snart vi klarer å ha den rette innstillingen i disse kampene, føler jeg vi kan oppnå noe virkelig spesielt, siteres Lallana i boken ifølge Daily Mail.

Jürgen Klopps assistent Peter Krawietz mener det ikke er unaturlig å tenke på den måten.

– Det er bare menneskelig å tenke på kampene mot de mindre klubbene på den måten. Selv journalister tenker slik, tror jeg. Dere reiser til Aston Villa v Burnley, og tenker «ja, ja, la oss sjekke den ut», mens pennene deres er skarpe når dere ser Chelsea v Spurs. Uansett må det være forbudt for en spiller å tenke på denne måten. Vi kjemper mot det. Vi gjentar til det kjedsommelige at det samme antall poeng står på spill, uansett hvem som er motstander, sier Krawietz i boken.

– Vi ønsker et lag med konstant høy energi. Et lag som har ballen og dominerer rytmen i kampene, og da kreves det en viss intensitet. Det er bare slik det er, legger han til.

Prater tysk

I boken avslører også Lallana at Klopp ofte legger om til sitt tyske morsmål.

– Når han blir sint sier Klopp: «Jeg skulle ønske jeg kunne snakke tysk til deg». Engelsken hans er fantastisk. Jeg skjønner alt han ønsker å si til meg. Klemmene er også genuine. Han vil fortelle deg når han er fornøyd med deg, og han vil fortelle deg når han ikke er fornøyd med deg. Han er tvers gjennom ærlig.

– Han klarer ikke å skjule følelsene sine. Ønsker han å si noe, så sier han det. Han sier han kan være din venn, men ikke din beste venn, for han må ha disse vanskelige samtalene med oss av og til. Han blir frustrert iblant, og da sier han at vi ikke skjønner hvor gode vi er.

Boken «Klopp: Bring the Noise» slippes kommende torsdag, 16. november, og kan forhåndbestilles/kjøpes fra blant andre Amazon for £9.99.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]