Mignolet innrømmer at han felte Diouf med vilje

Det store samtale-emnet etter Liverpools 3-0 seier over Stoke var Simon Mignolets felling av Mame Biram Diouf seks minutter før pause.

30. nov 2017 kl 11.40 Einar Kvande

Mame Diouf ville hatt fri vei mot åpent mål om Mignolet ikke hadde lagt Stoke-angriperen i bakken. Dette skjedde på stillingen 1-0 til Liverpool. Mange var forundret da dommer Martin Atkinson belønnet Mignolet med gult kort, og ikke rødt kort, for forseelsen.

– Det skjer så raskt. Jeg aner ikke om jeg var bakerste mann, men jeg måtte felle ham ellers ville det ha blitt mål, og det ville ha forandret kampen til 1-1. Isteden måtte de ta et frispark som vi klarte å forsvare oss mot, innrømmer Mignolet.

En vanskelig kamp

– Stoke er alltid et vanskelig sted å få med seg poeng fra. Vi vant 3-0 til slutt, men det var ikke enkelt. Vi måtte kjempe for poengene, og vi gjorde det bra. Vi gjorde det vi forventet at vi måtte gjøre når du kommer til Stoke. Planen var å score på kontringer, noe vi gjorde, siteres Liverpool-keeperen av Stoke Sentinel.

– Mo Salah kom på banen de siste 20 minuttene og hjalp oss. Vi fikk roet oss ned og fikk et godt resultat til slutt, som jeg synes vi fortjente. Vi gjorde vårt beste og skapte nok sjanser på kontringer. Vi kunne ha scoret flere mål også i første omgang enn det ene vi gjorde da.

Mignolet var selvsagt henrykt over å holde buret rent, selv om Peter Crouch var på flere farlige visitter i Liverpool-feltet.

– Du kan egentlig ikke forsvare deg mot Crouch alene, for han er så høy. Han vil alltid vinne dueller i lufta, så du må forsvare deg mot ham som lag. Jeg forsøkte å bidra når jeg kunne, avslutter sisteskansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]