CHAMPIONS LEAGUE  Naby Keita i aksjon for Red Bull Leipzig mot Porto.

– Sadio er som en storebror for meg

Naby Keita beskriver Sadio Mané som utrolig viktig for hans utvikling som fotballspiller.

Naby Keita og Sadio Mané spilte sammen i Red Bull Salzburg før Mané dro til Southampton, og Keita forteller i et langt intervju med Melissa Reddy i Goal.com at Mané var mannen som hjalp ham å finne seg til rette i Østerrike.

– Til å begynne med var det veldig frustrerende. Jeg likte meg ikke der, og dermed ble det vanskelig å finne seg til rette. Men Sadio sa til meg: "Slapp av, min lille bror. Sjansen din vil komme, og når den kommer vil du ta vare på den".

– Han hjalp meg med alt. Språket, å få venner, forstå klubben og byen. Og han hadde selvsagt rett. Så snart jeg ble satt inn på laget fikk jeg vist mine kvaliteter, og alt gikk mye bedre.

Fikk sin taktiske utdanning i Salzburg

– Jeg ble en bedre spiller i Salzburg, og jeg lærte mye der. Jeg fikk min taktiske utdanning der.

– Sadio var viktig for meg, og det er han fortsatt! For meg er han min storebror. Han liker å lære nye ting, forbedre seg og presse seg, og vi er ganske like i så måte. Han er et godt forbilde for meg.

Mané, som er tre år eldre enn Keita, føler det på samme måte.

– Han er en veldig spesiell spiller, og han er som familie for meg, siteres Liverpool-spilleren.

– Vi sto hverandre nær i Salzburg, og holder fortsatt kontakten. Jeg liker å se ham spille, og ser frem til å hjelpe ham igjen når han kommer hit neste år.

– Han har spurt meg om Liverpool, og jeg har fortalt ham at det er en utrolig klubb med mange talentfulle spillere, en stor manager og masse ambisjoner. Byen og folkene her er veldig trivelige. Han vil føle seg hjemme her, avslutter Mané.

SOM EN BROR  Sadio Mané og Naby Keita er nære venner etter tiden sammen i Red Bull Salzburg.
Del

Sadio Mané

14.11.2017 18:15

– Jeg spiller hvor som helst

Sadio Mané stortrives i Liverpool.

14.11.2017 13:38

Mané risikerer ikke å komme til VM?

13.11.2017 22:25

Har kjøpt de tre siste målscorerne på Anfield

Liverpool har forsynt seg fra Southampton.

Naby Keita

23.11.2017 08:58

– Barcelona var ute etter Keita

Liverpool var ikke den eneste klubben som prøvde å kjøpe Naby Keita.

11.11.2017 20:38

Tre røde nominert

10.11.2017 11:53

Historien om Naby Keita:Fra Conakry til Anfield

Barbeint spilte Naby Keita fotball i gata, der han måtte hoppe unna biler rett som det var.

Siste Til vår nyhetsoversikt
24.11.2017 kl 12:33

Pressekonferanse før Chelsea

Jürgen Klopp skal møte pressen kl. 14.00. Du kan se pressekonferansen her.

+
24.11.2017 kl 11:27

– Selvsagt blir en påvirket av kritikken

Jordan Henderson vil bruke andreomgangen i Sevilla som motivasjon mot Chelsea.

+
24.11.2017 kl 09:06

– Det kommer naturlig

Philippe Coutinho snakker om sine kollegaer i angrepet.

+
24.11.2017 kl 08:43

Lad opp til Chelsea-kampen med nyeste YNTA

En ny episode av You'll Never Talk Alone ligger ute.

+