10 MÅL:  Mohamed Salah scoret sitt tiende mål for sesongen.

Avisrunden etter Maribor«Salah har allerede doblet sin verdi»

Dette skriver avisene etter at Liverpool slo Maribor 3-0 på Anfield.

Her er noe av det avisene skriver etter Liverpool 3-0 seier på Anfield. 

David Anderson, The Mirror 

Mohamed Salah beviser at Liverpool ikke betalte for mye for ham. Han har allerede doblet sin verdi.

Bare det å tenke på at Liverpool ble kritisert for å bruke 36,9 millioner pund for Mohamed Salah. Kritikerne mente at Liverpool hadde betalt Roma for mye for en Chelsea-flopp i sommer. Men som Kevin de Bruyne, Nemanja Matic og Romelu Lukaku allerede har vist - å bli avvist av Chelsea kan sette fart på karrieren.

Salah er brennhet, og hans flotte åpningsmål gjorde at han nå har 10 scoringer på 16 kamper. Pluss på tre målgivende, og egypteren har lett doblet sin verdi på overgangsmarkedet. Det spesielle er at Salah lett kunne ha hatt mer dersom han ikke sløste sånn foran mål. Han headet over på en kjempestor sjanse like etter scoringen sin mot Maribor.

Takket være ham vil Liverpool gå videre fra gruppespillet i Champions League for første gang på ni år dersom de vinner i Sevilla om tre ukers tid.

Emre Can scoret et flott mål etter at han også kastet bort en sjanse på hodet. Alex Oxlade-Chamberlain fortjener også skryt, etter sin andre start for Liverpool. Daniel Sturridge satte inn det tredje etter innlegg fra Alberto Moreno, og fullførte det som var en komfortabel kveld for Liverpool.

Les hele i The Mirror her.

Andy Hunter, The Guardian

Liverpool fortsatte ikke slakten sin av Maribor, men viste likevel forbedring. Liverpool har opplevd å bli frustrert på Anfield av lag som dette, som ikke vil angripe, men uten Philippe Coutinho, Sadio Mané og Adam Lallana fant Jürgen Klopps lag likevel en løsning. Seieren var belønning for tålmodighet, selvtillit og rutine.

Maribor fikk tilbake litt at stoltheten etter det ydmykende 7-0 tapet sist, mens Liverpool styrket sine sjanser til å nå utslagsrundene i Champions League. Laget vil sikre avansement dersom de skulle bli det første laget til å vinne i Sevilla på over et år, senere denne måneden.

Liverpool dominerte mot de slovenske mesterne, men slet med å finne den avgjørende siste touchen. Med lite rom var hjemmelagets mest produktive spiller Trent Alexander-Arnold og hans innlegg fra høyresiden. Verken Salah, Can og Firmino klarte å få ballen i mål etter gode avleveringer fra den unge backen før pause.

Liverpools pasningsspill og bevegelser var langt bedre i starten av den andre omgangen - nok en likhet fra lørdag, og de fikk tidlig hull på byllen. Et innlegg fra Alexander-Arnold fra høyre fant løpet til Salah inne i boksen, og egypteren styrte inn sitt 10. mål så langt i sin korte Liverpool-karriere. 2-0 skulle ha kommet fra straffemerket.

Can sikret de tre poengene med en flott 2-0 scoring. Ballen falt ned til Sturridge som scoret det siste etter at Maribor sov på en corner.

– Det var ikke det beste vi har spilt, men vi visste før kampen at det meste vi kunne ha var åtte poeng. Så tre nye poeng og vi holdt nullen. Perfekt, sa Klopp etter kampen.

Les hele i The Guardian her.

LAGET:  Dette var de 11 som startet mot Maribor i går kveld.

Kristian Walsh, Liverpool Echo

Mål fra Mo Salah, Emre Can og innbytter Daniel Sturridge sikret de tre poengene, som gjør at de røde trenger nå bare én seier på sine to siste kamper for å sikre avansement.

Selv et misbrukt straffespark fra James Milner kunne ikke stoppe Jürgen Klopps menn fra seier, som holder de ett poeng foran Sevilla, og tre poeng foran Spartak Moskva på tredje.

Manageren gjorde fire bytter fra lørdagens 3-0 seier over Huddersfield, og Alex Oxlade-Chamberlain fikk sin første start på Anfield. Maribor, fortsatt med 7-0 kampen i Slovenia i bakhodet, gikk for en mer defensiv tilnærming, med 5-4-1 både med og uten ball.

Det gjorde det til en frustrerende førsteomgang, der Liverpool slet med å få momentum. Gjestenes taktikk ga lite rom og muligheter foran mål.

I den andre omgangen klarte Liverpool å bryte dem ned. Alexander-Arnolds høyrefot satte opp sjansen, mens Salah stakk foran sin oppasser og scoret sitt tiende for sesongen. Maribor svarte på lignende vis som for to uker siden. Firmino fikk straffespark etter et glimrende raid der han ble tatt av Aleksander Rajcevic, men Milner måtte se straffen sin bli reddet.

Can satte inn 2-0 da han avsluttet med innsiden av foten fra like utenfor 16 meteren etter å ha spilt vegg med James Milner.

En kort corner fra Milner gikk til Alberto Moreno. Innlegget hans forårsaket forferdelig forsvarsspill, og nådde Daniel Sturridge på bakre stolpe. Han satte inn 3-0.

Les hele i Liverpool Echo her.

Ian Whittell, The Times 

Dramatikken og det historiske skjedde på Wembley og Stadio San Paolo i går kveld, men i denne stadig mer utfordrende sesongen for Jürgen Klopp, var en enkel seier som forbedrer lagets sjanser til å komme videre til utslagsrundene det beste han kunne håpe på.

Etter de cruiset inn til sjumålsseier borte mot Maribor for to uker siden var dette på mange måter en kamp der Klopp hadde lite å vinne, og spillerne fikk det til å se slik ut også i den første omgangen. De hadde 83 prosent av ballinnehavet, men målvakt Jasmin Handanovic måtte kun gjøre én redning, da han slo Firminos heading over tverrleggeren.

Maribor ville unngå at det samme skulle skje igjen, og spilte med fem bak, fire på midten, og minst ti spillere bak ballen til enhver tid.

Etter pause ble det annerledes, og resultatet var omtrent satt med en gang Salah scoret det første målet.

«Greit» er et ord som oppsummerer mye av denne rutinekvelden, men neste utfordring for Klopp i Europa er Sevilla om tre uker. Et lag som ikke har tapt på hjemmebane siden Juventus vant der for et år siden. En kan trygt si at de vil måtte prestere bedre der.

Les hele i The Times her (krever innlogging).

Del

Avisrunden

19.11.2017 13:20

Avisene etter 3-0 mot Southampton:«Liverpool ved god helse»

Med en sykdomsfri Jürgen Klopp og spillere tilbake fra skader konkluderes det med at troppen til LFC er frisk og rask, anført av kreative Mohamed Salah som er blitt toppscorer.

05.11.2017 10:24

Avisene etter 4-1 mot West Ham«Salah ser ut til å være det beste kjøpet noen av toppklubbene har gjort»

Dette skriver avisene dagen etter Liverpools seier på London Stadium.

02.10.2017 09:24

Avisene etter Newcastle-kampen«De samme gamle feilene»

Liverpool fortsetter å brenne sjanser og slippe inn billig baklengsmål.

Mohamed Salah

19.11.2017 11:53

Toppscoreren

12.11.2017 21:39

Salah spiser middag med sin agent

12.11.2017 19:41

Salah har møtt WBA-kompis

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.11.2017 kl 09:20

«Liverpool tok foten av pedalen etter pausen, og måtte betale for det»

Dette skriver avisene etter 3-3 i Sevilla.

+
22.11.2017 kl 08:15

Tilbake med to scoringer

Sheyi Ojo gjorde comeback med to scoringer og målgivende i en ellevill fotballkamp. Se høydepunktene.

+
22.11.2017 kl 07:55

Comeback for kreftsyk manager

Eduardo Berizzo skal ha informert spillerne om diagnosen i pausen.

+
21.11.2017 kl 22:14

– Vi sluttet å spille fotball etter pause

En frustrerende kveld for Klopp og de røde, som kastet vekk en imponerende tremålsledelse.

+