U19: Sevilla–Liverpool 0–4Overlegen U19-seier i Sevilla

Steven Gerrards mannskap knuste Sevilla med to mål i hver omgang.

21. nov 2017 kl 16.14 Marius Rabben

De røde ungguttene sikret førsteplassen i UEFA Youth Leagues gruppe E med stil i Sevilla tirsdag ettermiddag.

Liam Millar snappet opp en feilpasning og satte inn ledermålet etter bare 28 sekunder, før Herbie Kane skrudde inn 2–0 på frispark seks minutter før pause. Rhian Brewster satte inn det tredje på volley etter 51 minutter, mens innbytter Bobby Adekanye fullførte festen på overtid.

Liverpool, som også vant 4–0 i hjemmekampen mot Sevilla i september, står dermed med tolv poeng på fem kamper i turneringen – fire foran Spartak Moskva, som vant 5–0 over jumbolaget NK Maribor tidligere i dag. Sevilla, på tredje, har fem poeng.

Imponerte begge veier

Selv om de røde noterte seg for fire mål i Sevilla, imponerte Liverpool spesielt bakover og holdt vertene, som i lange perioder dominerte ballbesittelsen, unna målsjanser. Den største – et stolpetreff – kom først da Gerrards lag ledet 3–0 og kampen var avgjort.

Kaptein Ben Woodburn spilte en solid kamp sentralt på midten sammen med Kane, og involverte seg positivt begge veier, mens de tre stopperne i Conor Masterson, George Johnston og Rhys Williams var fysisk overlegne i duellspillet.

Liverpool spilte i en 3–4–3-formasjon, der Rafa Camacho og Adam Lewis gjorde sine saker bra på kantene. Curtis Jones dannet en angrepstreer med Brewster og Millar, der førstnevnte opererte i en noe hengende rolle.

Norske Edvard Sandvik Tagseth kom inn fra benken og spilte det siste kvarteret.

Allerede klare for åttedelsfinalen på nyåret avslutter Liverpool gruppespillet hjemme mot Spartak Moskva onsdag 6. desember kl. 13:30 på Prenton Park.

Slutt!

2. omgang

90. min: 4–0 ADEKANYE! Halvannet minutt på overtid spilles Adekanye igjennom. Nederlenderen viser imponerende hurtighet, kommer seg unna siste forsvarer og setter ballen behersket i mål med venstrefoten.

90. min: Rødt kort! Ríos får sitt andre gule kort for en stygg takling på Glatzel midt på banen.

87. min: Johnston får gult for en tøff takling på Delgado. Vázquez tar frisparket på 25 meters hold og skyter like utenfor.

85. min: Woodburn gir kapteinsbindet til Kane, og byttes ut til fordel for Glatzel.

82. min: Sevilla treffer stolpen! Fin stikker til Espinar i boksen. Avslutningen mot nærmeste hjørne hamres i stolpen, og ballen går på tvers av målet og ut til rød femmeter. Hjemmelagets største sjanse i kampen.

80. min: Liverpool spiller seg til to store muligheter på rappen. Først serverer Brewster til Adekanye, som kommer litt for nærme keeper før han får avsluttet. Så havner det påfølgende hjørnesparket på hodet til Masterson, men headingen går meteren utenfor.

78. min: Tagseth lager et frispark på drøyt 25 meter, men forsøket fra hjemmelaget går ufarlig inn til Grabara.

77. min: Så får vi også norske Tagseth på banen. Han byttes inn for Jones.

70. min: Stygg etterslenger av Charaf mot Lewis. Sevilla-angriperen får gult kort, og Lewis, som har smerter i hånda, fortsetter etter rask behandling på banen.

68. min: Juanra, som kom inn til 2. omgang, må ut med skade. Candela byttes inn for Sevilla.

62. min: Liverpool bytter ut målscorer Millar. Inn kommer Adekanye.

59. min: Hjørnesparket blir enkelt klarert av de røde.

58. min: Midtstopper Williams får et nokså billig gult kort når i duell med en Sevilla-angriper. Frisparket fra 30 meter slås inn og ender med corner.

51. min: 3–0 BREWSTER! Spissen setter ballen lekkert i mål på hel volley fra skrått hold. Strålende innlegg fra venstre av vingbacken Lewis.

46. min: Sevilla har foretatt to bytter i pausen: Juanra inn for Calderón, Delgado inn for Fattore.

46. min: Liverpool setter i gang omgangen.

Pause

En drømmeåpning og ledermål av Liam Millar før halvminuttet gjorde at Gerrards lag senke skuldrene. Sevilla tok gradvis mer over etter en spillemessig jevn åpning, men imponerende forsvarsspill har holdt spanjolene unna sjanser. Seks minutter før hvilen doblet Herbie Kane ledelsen på frispark.

1. omgang

45. min: Ett minutt legges til. Sevilla sliter med å finne rom på Liverpools halvdel, og gjestene har kontroll.

43. min: Espinar for gult kort for vertene.

39. min: 2–0 KANE! Et utsøkt frispark av midtbanespilleren. Fra rundt 25 meter bøyer han ballen vakkert over muren og i nettet, og Liverpool dobler ledelsen.

35. min: Gjestene har kommet seg bra etter en periode med Sevilla-press, og ligger ikke lenger like dypt.

28. min: Dommeren viser det gule til Curtis Jones etter en konfrontasjon med en Sevilla-forsvarer.

26. min: Sevilla har funnet seg til rette og dominerer ballbesittelsen for øyeblikket. Likevel har ikke de røde særlige problemer med å holde spanjolene unna – iallfall foreløpig.

20. min: Hjemmelagets midtstopper Ríos får gult kort.

8. min: Det er jevnspilt i novembersola. Begge lag forsøker å holde på ballen og spille langs bakken, og Sevilla har et lite initiativ, men uten å ha kommet til klare sjanser så langt. Liverpool fremstår solide, med kaptein Woodburn sentralt på midten.

1. min: 1–0 MILLAR! Under halvminuttet har gått når Millar snapper opp en svak feilpasning og kommer alene med keeper. Angriperen er nådeløs og sender Liverpool foran etter bare 28 sekunder!

1. min: Sevilla tar avspark.

Før kampen

De røde – med ni poeng – topper sin gruppe i UEFA Youth League, poenget foran Spartak Moskva som vant 5–0 over jumbolaget Maribor tidligere i dag. Sevilla bekler tredjeplassen med sine fem poeng.

Steven Gerrards mannskap knuste Sevilla med 4–0 i oppgjøret på Prenton Park i september.