– 50 mål på 22 kamper vitner om et sterkt angrep

Emre Can mener at Liverpool har lykkes offensivt denne sesongen.

2. des 2017 kl 10.21 Einar Kvande

Etter 3-0 over Stoke har Liverpool allerede gjort 50 mål denne sesongen. Det på bare 22 kamper. I dag skal de røde bryne seg på Brighton. Et gjerrig lag som bare har sluppet inn 14 mål på like mange ligakamper.

– Jeg tror alle vet at vi er et veldig godt offensivt lag, sier Emre Can til Liverpoolfc.com.

– Vi må bare ha troen på oss selv, og fortsette slik vi har spilt de siste ukene. Vi vil forsøke å score nok mål til å vinne også denne kampen, legger midtbanespilleren til.

– Jeg tror vi kan score mot alle lag i verden, takket være våre offensive spillere. De er utrolig sterke. Du ser det hele tiden på treningsbanen på Melwood. Alle er fornøyde med dem.

– Men alt handler selvsagt ikke om å angripe. Vi må gjøre den defensive jobben også. Men når du har raske spillere som Mo og Salah, og teknisk gode spillere som Roberto, er det enklere å spille for oss på midtbanen.

Mange kamper i desember

Dagens kamp mot Brighton er Liverpools første av åtte matcher i desember.

– Det er viktig å begynne desember med en seier. For øyeblikket er det veldig jevnt blant topp seks. Vi har gjort det bra de siste ukene, og spilt god fotball. Det blir en tøff kamp mot Brighton, for de gjør det veldig bra i Premier League. De er et skikkelig fotballag. Et nyopprykket lag der alle kjemper for hverandre, så det blir vanskelig for oss.

– Vi går inn i en viktig periode nå, og du vil i løpet av denne perioden se hvilken retning sesongen tar. Du kan nærme deg toppen, eller du kan falle nedover. Dette fordi det skal spilles så mange kamper. Vårt mål er selvsagt å klatre på tabellen.

– Jeg liker det tette kamp-programmet. Jeg foretrekker å spille kamper fremfor å trene. Det er alltid morsommere å spille kamper. Det er av og til kaldt på denne tiden av året, men det er ikke noe problem når du løper.

– Selvtilliten er høy for øyeblikket. Slik er det takket være at vi jobber hardt og forsøker å vinne kampene, og at vi ser at vi greier det. Vi må tro på oss selv, og få ytterligere selvtillit gjennom å vinne kamper. Det er viktig på denne tiden av året.

Forventer tøff motstand i Brighton

Can er fullt klar over at Brighton ikke er noen enkel motstander. The Seagulls ligger på 10. plass i Premier League, etter en solid start på sesongen etter opprykket fra The Championship.

– De har gjort det ganske bra så langt. Som sagt er Brighton et skikkelig fotballag. De spiller som et lag, og det tror jeg har vært viktig for dem. Vi ønsker selvsagt å spille vårt eget spill, og vårt mål er å vinne kampen.

– Lagånden er viktig for Brighton, og det er ingen som spiller for seg selv der. Spillerne deres gir alltid alt for laget, og spiller hverandre gode.

For Liverpool er det viktig å ta de tre poengene for å holde følge med tetlagene i Premier League.

– Alle kamper er viktige, og hvert poeng er viktig. Du kan se hvor jevnt det er i teten, og du ser overraskelser hver uke. For tre uker siden var for eksempel Tottenham høyt oppe i Premier League, og nå er de bak oss. Det er veldig viktig å ikke få svake perioder. Vi gjør vårt beste for å vinne kampene, avslutter Can.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]