Den tyske mentaliteten bærer frukter

Roberto Firmino gir Jürgen Klopp mye av æren både for egen og Liverpools fremgang.

3. des 2017 kl 10.13 Einar Kvande

Roberto Firmino kom til Liverpool fra Hoffenheim sommeren 2015, og setter stor pris på å spille under en tysk manager i Liverpool.

– Etter at Klopp kom har alt blitt litt bedre. Han er en eksepsjonell trener som jeg er beæret over å jobbe sammen med, uttaler Firmino til Express.

– Han har en tysk mentalitet, da han selv har spilt i Tyskland, og han har hjulpet meg både taktisk og fysisk, sier 26-åringen i forkant av Champions League-kampen mot Spartak Moskva kommende onsdag.

– Laget vårt har blitt bedre de siste to årene, etter at han kom til klubben. Vi forsøker å praktisere på banen det han lærer oss.

– Klopp har vært veldig viktig for meg, for han hjelper meg hver dag på trening. Han hjelper meg ved å snakke til meg, og jeg lærer mye av ham.

– Han er utmerket utenfor banen, og under kampene blir han veldig involvert og veldig ivrig. Han er en fyr det er flott å være sammen med, og jeg er sikker på at resten av laget føler det på samme måte.

– Det at jeg har en fortid som spiller i Tyskland har nok gjort det enklere for meg å forstå metodene hans. Helt frem til nå har jeg hatt litt tysk mentalitet i meg. At han kom hit til Liverpool var nærmest en perfekt kombinasjon - brasiliansk og tysk.

– Jeg bodde i Tyskland i fire og et halvt år, så jeg kan kommunisere bra på tysk. Det er et språk som jeg snakker og forstår bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]