– Det er det beste for alle parter

Mauricio Pellegrino forklarer salget av Virgil van Dijk.

28. des 2017 kl 18.28 Arild Skjæveland

Southampton-manager Mauricio Pellegrino har snakket med pressen for første gang etter at det ble klart at Virgil van Dijk er solgt til Liverpool.

Han tror det er det beste for alle parter.

– Det vil være positivt for klubben og for Virgil. Nå må vi bare tenke på fremtiden, sier Pellegrino, som spilte for Liverpool i 2005.

– Du må analysere det på en positiv måte, og investere disse pengene inn i stallen vår for å gjøre oss sterkere. For Southampton vil det være umulig å hente inn spillere for 80 eller 50 millioner pund. Kanskje kan det bety at vi kan hente et par gode spillere. Kanskje kan vi bytte ut én spiller med to-tre nye, sier han ifølge Echo.

– Han kan bli verdens beste

Claude Puel var Van Dijks manager i Southampton forrige sesong. Franskmannen som nå er sjef i Leicester mener Liverpool har sikret seg en fantastisk spiller.

POSITIV:
POSITIV:  Claude Puel mener Liverpool har sikret seg en fantastisk spiller.

– Jeg vet ikke om prisen er riktig, men for meg er han en fantastisk spiller og en fantastisk forsvarer. Han er en av de beste forsvarsspillerne i verden, og har alle kvalitetene for å bli den aller beste, sier Puel til The Mirror.

– Jeg hadde ham i seks måneder, for i de siste seks månedene var han skadet, og da hadde vi det tøft. I de første seks månedene hadde han flott utvikling, for han har alle kvalitetene.

– Han er kraftig, har fart, og er komfortabel med ballen. Han er også høy, og har karakter og personlighet.

Puel tror han vil bli en god mann for Liverpool.

– Jeg er glad på hans vegne, og glad for at han ikke kan spille mot oss. Det er fantastisk for Liverpool. Han kan spille i mange gode lag, og dette er en god belønning for ham. I starten av sesongen hadde han det tøft, for han ønsket å gå til en annen klubb i sesongoppkjøringen, men nå vil han finne tilbake til nivået sitt med alle kvalitetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]