Dette skriver kapteinen før skjebnekampen

Jordan Henderson ber spillere, trenere og publikum om å gå til kampen mot Spartak Moskva som om det var en cupfinale.

6. des 2017 kl 10.34 Arve Vassbotten

«Vi leder gruppa, og skjebnen er i våre egne hender. Vi spiller hjemme og vi har ikke tapt i turneringen ennå, selv om vi har møtt veldig sterke lag. Men vi vet også at hvis vi taper i kveld, er det mest sannsynlig at vi ikke kvalifiserer oss. Det gir denne kampen en cupfinalefølelse, og vi må ha den mentaliteten.»

Slik innleder Jordan Henderson sin spalte i kampprogrammet «This is Anfield», før onsdagens avgjørende oppgjør på Anfield. Forutsetningene er greie. Med uavgjort er Liverpool videre, med seier blir de gruppevinnere, og med tap er det bare en sjokkseier fra Maribor over Sevilla som kan sikre videre Champions League-spill.

Bruker erfaringen fra Hoffenheim

«Vi må tenke på denne kampen som den viktigste i sesongen - det gjelder både spillere, trenere og supportere. Vi hadde en lignende erfaring ganske nylig også. Mot Hoffenheim kom vi til Anfield med en forventing om å fullføre jobben. Jeg har tenkt på denne uken hvordan vi gikk til returkampen.»

«Vi tenkte på den som om vi startet på 0-0, og at en hel sesongs arbeid ble definert av om vi klarte å gjøre jobben», skriver Henderson.

Kapteinen berømmer den elektriske stemningen på Anfield i den kampen.

«Den holdningen, i garderoben, på banen og på tribunen, er den vi ønsker å kopiere mot Spartak», skriver han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]