Redaksjonens egne favoritter fra 2017:Dette var årets øyeblikk

Liverpool.no-redaksjonen har plukket ut hvert sitt minne fra året vi snart har lagt bak oss.

29. des 2017 kl 10.35 [email protected]

Salah-dobbel

Arild Skjæveland:Årets øyeblikk for meg må bli borte mot Stoke. Eg var nok litt seint ute, men det var først då Mohamed Salah kom inn og scora dei to strålande måla det gjekk opp for meg kor fantastisk han er. Me har verkeleg fått tak i ein spelar i verdensklasse.

I den syvende himmel

Einar Kvande: Storseieren over Spartak Moskva som tok oss videre fra Champions League-gruppen som puljevinner ligger friskt i minnet. Da var jeg i syvende himmel etterpå, så tror det må bli svaret.

STORSEIER:
STORSEIER:  Liverpool 7 - Spartak Moskva 0 i den asvgjørende kampen i Champions League.

Viktig Coutinho-perle

Torbjørn Flatin:Kvalifisering til Champions League var det viktigste for Liverpool i 2017 i mine øyne. Hoffenheim var et siste hinder før det ble klart, men den vanskeligste oppgaven var å komme inn blant topp fire i Premier League. Jeg vil derfor plukke ut frisparket til Philippe Coutinho i den siste kampen mot Middlesbrough. «Phil» har blitt stadig bedre med sine dødballer, og den ballen som gikk inn i krysset betød 2-0 ledelse og en visshet om at sesongen ville ende med en plass inne blant topp fire.

Målet han ikke så

Tore Hansen:Litt sært minne kanskje, men det ble en lang vår med nerver på høyspenn i mange ligakamper som måtte vinnes for å sikre kvalifisering til Champions League. Setet jeg hadde mot Middlesbrough på siste ligakamp var på enden av en rad og rett ved en exit. Så da det gjenstod 30 sekunder av en gørrkjedelig førsteomgang – en kamp vi måtte vinne, bestemte jeg meg lettere irritert «to beat the queue» å komme meg på toalettet før pausesignalet. Under tribunen, og blant hundrevis av pissetrengte røde, hørte vi plutselig et sabla brøl da Firmino flikket ballen igjennom til Wijnaldum som hamret inn det viktige ledermålet. Det ble scener jeg helst ikke vil beskrive i detalj... To raske mål i andre omgang sikret en fin avslutningskveld på «Halfway House» – og en sesong hvor i hvert fall minimumskravet ble innfridd. Et viktig sådan.

JUBEL:
JUBEL:  To av scoringene mot Middlesbrough er med på vår øyeblikksoversikt. Da Wijnaldum scoret jublet Tore Hansen et helt annet sted.

Syndebukk og helt

Arve Vassbotten: De sterkeste øyeblikkene er ofte de man opplever selv. Dette fra King Power Stadium i slutten av september er neppe det viktigste som har skjedd i 2017, men føltes likevel betydningsfullt der og da. Etter 5-0 tap for Man City, 2-2 mot Sevilla, 1-1 mot Burnley og 2-0 tap i ligacupen mot Leicester følte jeg sesongen sto å vippet allerede i slutten av september da Leicester var motstander for andre kamp på rad. Liverpool hadde full kontroll til pause og ledet 2-0, så fikk Leicester sin redusering, så økte Henderson til 3-1 og Liverpool hadde tilsynelatende gjenvunnet kontrollen. Det varte i maks ett minutt. Da reduserte Vardy. Dramatikken ville ingen ende ta, og etter 72 minutter felte Mignolet Vardy. Nok en gang så det ut til at de tre poengene skulle ryke, men Mignolet gjorde en kjemperedning og traveling Kop kunne juble høyere enn ved alle de tre scoringene. Endelig hadde Liverpool vunnet en tett kamp igjen! Det føltes som om det var vendepunktet - men det ble likevel tre nye uavgjort etter det ....

Har du innspill til journalisten?
[email protected]