STRÅLENDE FORNØYD:  Jürgen Klopp påpeker at det er alt annet enn normalt å rundspille Spartak Moskva, Russlands mest suksessfulle klubb, på denne måten.

– Fikk det vi fortjente

Resultatene har ikke alltid stått i stil med Liverpools gode prestasjoner i Champions League denne sesongen, så Klopp kaller avansementet «rettferdig».

Manageren jobbet med spillernes tankegang inn mot gruppespillfinalen mot Spartak Moskva, og ville ha dem til å tenke positivt på utfordringen – ikke være nervøse.

Før oppgjøret sto Liverpool med to seire og tre uavgjort i turneringen, og det var ikke klart hvilke to lag som ville avansere fra gruppe E. Men med 7–0 på Anfield kan de røde nå se frem til sin første åttedelsfinale i Champions League på ni sesonger.

– Viktig erfaring

– Prestasjonen totalt sett. At vi var «spot on» fra første sekund, svarer manageren på spørsmål fra Viasport om hva han er mest fornøyd med etter målfesten.

– At vi ikke var nervøse i en «finale», er en veldig viktig erfaring for oss. Vi hadde et stort fokus på å være veldig positive om at vi sto overfor denne finalen. Det var nok enkelt for uker siden, men det blir litt vanskeligere dagen før kampdagen, men guttene gjorde det veldig bra.

Det tok ikke lang tid før Philippe Coutinho, kveldens kaptein, sendte laget foran fra straffemerket, og derfra gjorde Liverpool stort sett om de ville. 3–0 til pause ble fulgt opp med en enda mer dominerende andre omgang.

Glad på fansens vegne

– Vi tilpasset oss veldig bra de små endringene vi gjorde med formasjonen. Og det er så vanskelig å vinne hvilken som helst kamp så klart, for Spartak Moskva er ikke et lag man pleier å spille ut av stadion og score sju mål på, men vi gjorde det i kveld.

– Dette var fullt fortjent, og jeg er strålende fornøyd for alle som så kampen, at alle som elsker denne klubben kunne få en kveld som denne og være stolte over å være Liverpool-supporter.

– Hvordan føles det å ta laget videre i Champions League?

– Jeg har ikke hatt tid til å tenke over det, for å være ærlig. Det var ikke jeg, men vi som gjorde en strålende jobb, sier Klopp.

– Dette var bare rettferdig

– Det har vært vanskelig. I samtlige kamper vi har hatt i Champions League, mot sterke motstandere, har vi vært det beste laget, men uten å få resultatene. Dermed skapte vi denne finalen i kveld.

– Så for min del var dette bare rettferdig, og jeg er veldig glad for at vi klarte det fordi livet er ikke alltid rettferdig. Ting kan skje som man må akseptere, men i kveld fikk vi det vi fortjente.

Med hat-trick og storspill var Coutinho kveldens store profil. Klopp fikk spørsmål om Liverpool vil klare å holde på 25-åringen når overgangsvinduet åpner.    

– Det er ingenting å si om det. Det beste å si om Phil er at selv om han har det repertoaret, er han alltid klar for å legge ned en innsats, forteller Klopp.

– I kveld spilte han på venstresiden i 4–4–1–1 og måtte forsvare seg mye, noe som var veldig viktig for oss, i likhet med Sadio (Mané), og det er det beste. Og ja, han er åpenbart en god fotballspiller.

Del

Jurgen Klopp

14.12.2017 00:36

– Vanligvis scorer vi med slike muligheter

Manageren syntes det manglet litt på kvaliteten da Liverpool stanget mot WBA-veggen.

13.12.2017 20:28

Derfor gjør Klopp seks endringer

Manageren forklarer laguttaket mot West Bromwich, som blant annet inkluderer et keeperbytte.

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

Champions League

15.12.2017 18:27

Kandidat til gruppespillets fineste scoring

12.12.2017 12:23

Mané med ukas mål

11.12.2017 19:25

– Mye kan skje før det skal spilles Champions League igjen

Jürgen Klopp fulgte selvsagt dagens Champions League-trekning, men er mest opptatt av de kommende ligakampene.

Spartak Moskva

08.12.2017 15:46

Tiltale fra UEFA

07.12.2017 12:09

Logg deg inn og stem:Hvilken karakterer vil du gi etter Spartak-knusingen?

Som medlem i supporterklubben kan du nå logge deg inn, og gi din karakter til spillerne.

07.12.2017 10:06

Dette skriver avisene: «Lynende hurtighet, intelligente bevegelser og dødelige avslutninger»

The Fab Four herjet på banen, og får blekket til å sprute i de engelske avisene.

Siste Til vår nyhetsoversikt
16.12.2017 kl 19:51

Utelukker ikke lenger Van Dijk-salg i januar

Mauricio Pellegrino vraket Virgil van Dijk mot Chelsea.

+
16.12.2017 kl 17:06

Tar tilbake fjerdeplassen med seier på søndag

Arsenal og Chelsea med knepne seire, Burnley tok poeng igjen, men Spurs ble knust.

+
16.12.2017 kl 11:07

– Skulle gjerne ha sett toppet lag mot de beste lagene

Redaksjonen om Sadio Mané sin form, ulike meninger om rotasjon og lagoppstillingen mot Bournemouth

+
16.12.2017 kl 10:08

Klopp tenker «wow» når han ser Lallana på trening

Adam Lallana kommer til å være i troppen mot Bournemouth.

+