Dette skriver avisene etter 1-1 mot Everton«Everton har aldri hatt ballen mindre i en Premier League-kamp»

Liverpool kan bare skylde på seg selv, selv om straffen var billig.

11. des 2017 kl 10.30 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

De røde kan bare takke seg selv etter at «derby day» endte i frustrasjon. To poeng ble kastet bort da laget ga naboen en tidlig julegave på Anfield. Lovren ble syndebukken etter at han dyttet Dominic Calvert-Lewin over ende i feltet, og Wayne Rooney utlignet fra straffemerket.

Ja, det var en billig straffe, og Englands U21-spiss trengte ikke mye for å gå i bakken, men det var også idiotisk av den kroatiske forsvarsspilleren. Calvert-Lewin var på vei bort fra mål. Det var ingen fare. Det var ingen poeng i å gjøre det. Men Lovren ble for ivrig, og det kostet Liverpool.

Mohamed Salahs 19. mål for sesongen var nydelig, men Liverpool kastet bort mange muligheter til å sikre alle tre poengene. Sadio Mané vil ha mareritt om skuddet hans til side for mål der tre lagkamerater sto i kø for åpent mål.

Everton har ikke vunnet på Anfield i dette årtusenet, og uavgjortresultatet strekker Liverpools rekke som ubeseiret i lokaloppgjør til 15 kamper. Det er like mye som rekorden som ble satt på 1970-tallet.

Les hele i Liverpool Echo.

Jon White, The Telegraph

Da kampen startet kan det ikke ha vært mange Everton-supportere som hadde tro på at laget skulle komme fra Anfield med noe annet enn tap.

Men 90 minutter senere kunne gjestene fornøyd ta turen tilbake gjennom Stanley Park med ett poeng. De gjorde det etter å ha matchet Liverpool i den eneste statistikken som betyr noe - mål.

Liverpool dominerte, og ballen virket å ha en magnetisk tiltrekningskraft til spillerne i rødt. Allardyce brukte konstant dørvaktutstyret sitt i øret for å holde kontakten med Craig Shakespeare på tribunen. En kunne lure på om hva den tidligere Leicester-manageren fortalte ham. Om det var at Liverpool hadde 266 vellykkede pasninger, mot Evertons 43, i løpet av de første 45 minuttene. Eller at laget hans kun hadde ballen i 21 prosent av tiden - deres laveste i Premier League-historien.

Allardyce kunne glede seg over den mest «Big Sam-ete» kampen i sin karriere. Et poeng vunnet uten ballen. Det vil gjøre Evertonians optimistiske for hva de kanskje kan få til dersom laget deres noen gang har ballen.

Les hele i The Telegraph (krever innlogging)

Oliver Kay, The Times

Klopp var rasende og mistet besinnelsen i Sky Sports-intervjuet like etter at dommeren hadde blåst av kampen. Etterpå ba Liverpool-manageren journalistene på pressekonferansen om å rekke opp hånden dersom de mente det var straffespark. Flesteparten rekket opp hånden. Det var en av de billigste straffesparkene en kan se for seg, der Dominic Calvert-Lewin falt etter den minste kontakt, men som Allardyce sa, «Lovren hadde ikke trengt å gjøre det. Ikke legg hendene på en angriper i boksen».

Lovren og Liverpool har forsvart seg bedre de siste ukene, men dette var tilbake til problemene fra starten av sesongen, når Liverpool ble straffet for mangel på ro i begge bokser. Klopp hadde rett i at de kontrollerte kampen med unntak av én situasjon. Lagets problem er at på da dagene, som har kommet sjelden i det siste der målene ikke renner inn, holder det med én situasjon for motstanderen.

Klopp sa han ikke angret noe på laguttaket, med Emre Can, Gini Wijnaldum, Philippe Coutinho og Roberto Firmino på benken etter å ha spilt avgjørende roller i 7-0 seieren over Spartak Moskva i Champions League. Det var en av de valgene som så rart ut før avspark, logisk i pausen, og rart ut igjen etter kampen.

Les hele i The Times (krever innlogging).

SCORET:
SCORET:  Wayne Rooney utlignet for Everton.

Andy Hunter, The Guardian

Jürgen Klopp raste mot dommeren og hans assistenter, media og selv en i Evertons pressekorps over straffesparket som kostet Liverpool seieren i det 229. Merseyside-derbyet. Alle var i skuddlinjen for Liverpool-manageren, utenom de som når alt kommer til alt var ansvarlig for Sam Allardyce sitt førjulsmirakel. Han selv og spillerne.

Rotasjon ser strålende ut når det fungerer, men som unødvendig forsiktighet når det feiler. Den forsiktigheten ga Everton håpet som prestasjonen deres ikke fortjente. Rooney tok vare på muligheten, og satte sikkert Evertons andre straffespark på Anfield på 80 år.

Ikke en gang Allardyce kunne si at han var fornøyd med måten Everton spilte på. Han innrømmet at han var bekymret for hvor lite laget hans hadde ball, men klaget ikke etter gavepakken av et poeng eller prestasjonen defensivt som hindret Liverpool fra å ha flere enn tre skudd på mål.

Liverpool dominerte, men til tross for alt spillet og at de kom seg bak Evertons backlinje, var det sjelden Jordan Pickford fikk trøbbel, før Mohamed Salah slo til. Allardyce sin taktikk fungerte, og Anfield var i ferd med å bli utålmodig før Egypts landslagskaptein endret på humøret.

Etter å ha skapt lite, burde Liverpool ha avgjort kampen før pause. Klopps forsiktighet og rotering har fungert bra i en hektisk periode, men det er vanskelig å ikke tenke på hva dette laget kunne ha fått til med Firmino og Coutinho fra start. Liverpools dominanse og Evertons tamhet ville ha passet dem perfekt.