Får trolig ikke se van Dijk mot Everton

Klopp vil bruke tid på å få Virgil van Dijk tilbake i form og for at han skal tilpasse seg Liverpool.

29. des 2017 kl 09.03 Arve Vassbotten

Lørdag tar Manchester United imot hans gamle klubb Southampton på Old Trafford, men den kampen er Virgil van Dijk utelatt fra i påvente av overgangen til Liverpool på 1. nyttårsdag.

Isteden vil rekordkjøpet være å se i direktørboksen på Anfield når Liverpool møter Leicester samme dag, skriver Liverpool Echo.

Ifølge James Pearce i avisen vil van Dijk først trene med sin nye klubb etter bortemøte med Burnley 1. januar, når fokuset skifter til FA-cupkampen mot Everton.

Bygge opp den fysiske formen

Merseyside-derbyet vil være første anledning til å se 26-åringen i aksjon for sin nye klubb, men Pearce mener det er lite sannsynlig at midtstopperen blir kastet inn med en gang.

Van Dijk har ikke spilt siden Southamptons tap for Leicester 13. desember, og Klopp mener han vil trenge tid til å bygge opp den fysiske formen og tilpasse seg Liverpools stil.

«Klopp har vært imponer av formen til Ragnar Klavan i det siste, og med Joël Matip også skadefri og at Dejan Lovren også er tilgjengelig, så vil ikke manageren ty til van Dijk før han er overbevist om at han er klar», skriver Pearce.

Dermed kan det nok være at van Dijk må gjennom en minipreseason under Klopps observasjon og med noen innhopp for å bygge fitness, før han får regelmessig spilletid.

Klopp gjorde det samme med Alex Oxlade-Chamberlain etter hans overgang fra Arsenal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]