Første siden Ian Rush med 20 mål før jul

Mohamed Salahs fantastiske scoringsform vil ingen ende ta.

17. des 2017 kl 22.25 Arild Skjæveland

Mohamed Salah ble den første spilleren i Premier League til å score 20 mål i alle turneringer denne sesongen. Han har scoret flere mål enn Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo og Harry Kane.

Det har egypteren klart på 26 kamper etter overgangen fra AS Roma. Med 14 ligamål har han to mål mer enn Harry Kane, som har vunnet toppscorertittelen de siste sesongene.

Første siden Rush

Ingen Liverpool-spiller har scoret 20 mål før jul siden Ian Rush gjorde det i 1986-87 sesongen, ifølge statistikkguru Ged Rea.

Kun George Allan, som spilte for klubben i 1895, har nådd 20 scoringer raskere enn Salah. Han har kommet til det tallet raskere enn Luis Suarez, Fernando Torres, Robbie Fowler og Ian Rush, ifølge The Guardian.

Salah har allerede scoret like mange mål i Liverpool-trøya som Sadio Mané, og vi er enda ikke halvveis i sesongen.

Manageren beholder roen

Manager Jürgen Klopp er ikke så glad i at Sadio Mané, Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Salah kalles «The Fab Four», og mener det er respektløst mot de andre spillerne han har i troppen. Etter kampen mot Bournemouth ville han ikke ta av.

– Han er en veldig viktig spiller for oss, som de andre, men han gjør det bedre foran mål enn de andre spillerne for øyeblikket. Forhåpentligvis vil «Mo» fortsette slik.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]