Joe Gomez er i knallformFra skadehelvete til børstopp

Da Joe Gomez storspilte i Merseyside-derbyet på søndag fikk vi det endelige beviset på at korsbåndskaden ikke hemmer ham lenger.

12. des 2017 kl 20.12 Einar Kvande

Joe Gomez kom som en virvelvind inn i forsvarsfireren til Brendan Rodgers sommeren 2015. 1997-modellen var opprinnelig midtstopper, men i Charlton ble han benyttet som høyreback. Rodgers valgte imidlertid å starte sesongen 2015/16 med Gomez som venstreback. Han spilte de fem første ligakampene den høsten i den posisjonen, og fikk også to kamper i Europa League.

Gomez var ubenyttet reserve i Merseyside-derbyet den 4. oktober. Etter kampen fikk Brendan Rodgers sparken. Samtidig reiste Gomez bort på landslagsoppdrag med England U21, og kom dessverre hjem igjen med et avrevet korsbånd. Det betydde at resten av debutsesongen gikk fløyten, noe som passet ganske dårlig med en ny manager i Jürgen Klopp på plass.

Rehabiliteringen var lang, og skademarerittet var heller slett ikke over. London-gutten fikk nemlig en akillesskade foran 2016/17-sesongen, og var utilgjengelig helt frem til november.

Fikk ny femårskontrakt

Selv om han hadde vært ute i 15 måneder viste Jürgen Klopp at han hadde tro på Gomez ved å tilby spilleren en ny femårskontrakt i januar 2017. Likevel ble det med tre FA-cupkamper for gutten fra Catford den sesongen.

Den 19. august 2017 fikk imidlertid Gomez sin første start i Premier League under Klopp sitt regime, som høyreback mot Crystal Palace, og i Nathaniel Clynes skadefravær har han denne sesongen byttet på høyreback-jobben med unge Trent Alexander-Arnold.

Så langt denne sesongen er det blitt 12 Premier League-kamper, en ligacupkamp og fire kamper i Champions League for Gomez. Til sammenligning har rivalen, den halvannet år yngre Alexander-Arnold, fått fem kamper i Premier League og seks kamper i Champions League. Lenge følte man at Klopp vurderte de to unge høyrebackene som forholdsvis jevnbyrdige, men Gomez sin stadig stigende form de siste ukene gjør at han nå synes å være et hestehode foran sin unge lagkamerat i kampen om plassen. Det faktum at han har fått over dobbelt så mange ligakamper som Alexander-Arnold inneværende sesong synes også være et vitnesbyrd om at han nå regnes som førstevalg på høyrebacken.

Fokus på West Bromwich

I de tre siste kampene har Gomez fått karakteren 7 mot Stoke, 7 mot Spartak Moskva og 8 mot Everton på Liverpool.no sin spillerbørs. I sistnevnte kamp ble han også kåret til Liverpools beste for første gang denne sesongen, og leverte en knallkamp. Selv er imidlertid 20-åringen mest opptatt av å rette blikket fremover mot neste kamp, etter at Everton fikk med seg ett poeng fra Anfield på søndag.

– Kampene kommer tett nå, men det gir oss en sjanse til å rette på inntrykket umiddelbart, uttalte hovedpersonen selv til Liverpoolfc.com dagen etter derbyet.

– Lokaloppgjøret var frustrerende, for jeg mener vi var det beste laget. Jeg mener vi dominerte stort. Det var åpenbart på grunn av fotballen vi leverte. De fikk selvsagt dette straffesparket, som jeg er usikker på om egentlig var noe straffespark. De utlignet, og det var veldig frustrerende fordi det ødela mye av den harde jobben vi hadde lagt ned.

– Men vi må ta med oss det positive. Vi kjempet godt og viste hvor viktig lokaloppgjøret er for oss. Vi gjorde vårt beste.

– Det er ikke første gang på Anfield denne sesongen at mostanderen har visst hvilken trussel vi utgjør fremover på banen, og har lagt seg litt bakpå. De frykter nok kontringene våre. Everton kom hit med en plan om å demme opp, og da de fikk scoringen fortsatte de med det, noe som gjorde det vanskelig for oss.

– Vi hadde noen sjanser til å gjøre 2-0, og om vi hadde gjort det ville kampen ha vært over. Men nå må vi bare se fremover mot neste kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]