Håper å følge i fotsporene til Carragher og Gerrard

Mange er opptatt av at det skal være en scouser på Liverpools lag. Det er Trent Alexander-Arnold fullt klar over.

21. des 2017 kl 10.21 Einar Kvande

– Da jeg vokste opp var det alltid fint å se lokale gutter som spilte seg inn å laget. Som fan gjør det deg litt mer stolt når spillerne er scousere. Men du kan ikke forvente å få spille bare fordi du er scouser. Du må kjempe for plassen din, og det er hva jeg forsøker å gjøre, siteres Alexander-Arnold av Sky Sports.

Tenåringen fra West Derby vet at han som fotballspiller er viktig for lokalsamfunnet.

– Som fotballspiller har du veldig stor innflytelse i denne byen, erkjenner han.

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Nettopp derfor har den unge fotballspilleren engasjert seg i det lokale prosjektet «An Hour For Others».

– Det er alltid fint å se noens liv forandre seg til det bedre, og være involvert i noe slikt som dette. Det gir meg et løft, faktisk. Det å bruke en time av dagen din til å påvirke unge menneskers liv og hjelpe noen, er ikke for mye forlangt. Og jeg kan gjøre det de dagene det passer meg. Det er fint å være involvert i en slik fantastisk organisasjon, sier Alexander-Arnold.

Organisasjonen hjelper eldre som bor alene, familier som sliter på grunn av sykdom eller dødsdfall, barn som lever på fattigdomsgrensa eller som blir mobbet på skolen.

– Organisasjonen hjelper på alle måter den kan. Mye av arbeidet er rettet mot unge mennesker og ungdomsklubbaktiviteter. Foreldre som trenger hjelp til matlaging får også støtte. Det handler om å bruke en time av dagen din til å hjelpe en annen person, som ikke er så heldig stilt som deg selv, med hva de måtte ha behov for. Dersom alle gjør dette en time hver dag vil det gjøre andres liv mye bedre, sier 19-åringen.

Initiativtaker til "An Hour For Others", Kevin Morland, er glad for at den unge fotballspilleren stiller opp for organisasjonen.

– Bare i forrige uke stilte Trent opp i tre timer for å hjelpe oss med å levere mat, besøke skoler og ungdomsklubber, forteller Morland.

– Han er et friskt pust i moderne fotball. En ung gutt som virkelig bryr seg om byen sin. Han vet hvor tøft det kan være for et barn å vokse opp, og forstår hvor heldig han har vært som er i den posisjonen han er. Han ønsker genuint å fremstå som en rollemodell og utgjøre en forskjell i livene deres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]