Gini hadde aldri spilt i forsvar tidligere

Georginio Wijnaldum imponerte i en uvant rolle som midtstopper mot Brighton.

2. des 2017 kl 21.16 Einar Kvande

Liverpool stilte med tre stoppere i Emre Can, Dejan Lovren og Georginio Wijnaldum mot Brighton. Nederlenderen fikk beskjed om å spille forsvar på treningen dagen før kampen. Det var hans eneste erfaring med midtstopperspill før matchen!

– Det var vanskelig, spesielt i første omgang, for jeg har aldri spilt der tidligere, men manageren begynte å gå tom for valgmuligheter på grunn av spillere som var syke, forklarte Wijnaldum i et TV-intervju etter kampen.

– Så Emre og jeg måtte spille der, la han til.

– For Emre var det litt annerledes, for han har spilt der tidligere. Men for meg var det vanskelig, for du må vite når du skal stenge rom. Førsteomgangen var veldig vanskelig, men andreomgangen gikk det bra.

– Vi trente dagen før kampen, men Klopp fortalte meg ikke at jeg skulle spille midtstopper. Han bare tok ut laget og sa at jeg skulle spille i forsvarsrekka. Han tok ut startelleveren og sa til meg at jeg skulle spille bak. Normalt er jeg en spiller som kan spille i flere ulike posisjoner, men jeg har aldri spilt i forsvar tidligere.

– Manageren gikk tom for alternativer, og plukket ut meg og Emre. Det var veldig vanskelig til å begynne med, for jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre til enhver tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]