Klopp antyder at han vil fortsette med rotasjonspolitikken

Jürgen Klopp mener at rotasjon på laget er det eneste fornuftige når kampene kommer tett som hagl nå i desember.

12. des 2017 kl 17.36 Einar Kvande

Liverpool-manageren har stadig skiftet ut spillere i startelleveren de siste ukene, for å henge med i hardkjøret både i Champions League og Premier League.

Kampene kommer fortsatt tett. I morgen kveld besøker West Bromwich Anfield, bare tre dager etter Merseyside-derbyet på samme sted og fire dager før kampen mot Bournemouth på sydkysten.

På dagens pressekonferanse ble Klopp spurt om det var erfaringene han gjorde seg rundt juletider i fjor som har fått ham til å iverksette så mye rotasjon på laget.

– Erfaringene fra i fjor er bare en del av informasjonen vi lener oss på. Det er ikke den eneste informasjonen vi har. Hadde vi hatt en tilsvarende tropp i fjor, ville vi ha gjort ting på en annen måte, lød svaret fra Klopp.

– I fjor fikk vi skader tidlig i november, men da kunne vi ikke rotere i desember fordi vi ikke hadde spillere til det. Det førte til at vi ble skadelidende i januar. Slik var det. Vi kunne ikke endre på noe. Vi fikk spillere tilbake i januar som ble skadet i november, men de var ikke i like god form når de kom tilbake. Det var situasjonen. Det var det eneste. Men dette er bare en del av informasjonen vi har.

– Du må virkelig ha kvalitet i troppen om du skal spille så mange kamper som vi gjør nå, og du må benytte den kvaliteten du har. Jeg har sagt det tidligere også: Du kan ikke spille med de samme elleve spillerne hele tiden, helt til fire av dem blir skadet, og så håpe at de fire nye som kommer inn kan prestere på samme nivå. De vil ha kvaliteten, men ikke rytmen. Vi vil forvente at de har det, men det er ikke så veldig realistisk. Det er grunnen til at vi har gjort det på den måten vi har gjort det så langt.

Bare to kamper med Pardew

Liverpool møter i morgen et West Bromwich som vant sine tre første kamper i 2017/18, men som ikke har vunnet siden. Det førte til at Alan Pardew kom inn som ny manager i november. Etter det har WBA spilt en uavgjort og tapt en kamp, mot henholdsvis Crystal Palace og Swansea.

– Alan Pardew sa da han tok jobben at han ønsket å spille offensiv fotball, men akkurat nå er ikke situasjonen i West Bromwich egnet for det. Du kan ikke forandre slikt over natten, uttaler Klopp.

– Det andre momentet er at troppen han råder over er perfekt for en spesiell type fotball, nemlig lange oppspill og dødballer. De har veldig fysisk sterke spillere. Slik er det.

– Jeg er ikke her for å dømme noen, og du kan ikke vurdere en manager før etter mye lenger tid enn Alan har hatt så langt. Det er sikkert.

– West Bromwich trenger poeng. De befinner seg ikke i noen komfortabel situasjon. Det er en bekymringsfull situasjon for dem. De startet sesongen bra, men så forandret det seg en del.

– Vi vet hva vi kan forvente av dem. I sin forrige kamp spilte de med tre spisser mot Swansea. Jeg tror ikke de vil gjøre det mot oss, men dersom de gjør det vil vi håndtere det. De har kvaliteter og erfaring, men vi har fordelen av hjemmebane, slår Klopp fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]