Firmino er en av Klopps absolutte favoritter

Jürgen Klopp tror motstanderlagene synes Roberto Firmino er en pest og en plage.

4. des 2017 kl 00.07 Einar Kvande

Roberto Firmino gjorde to av Liverpools mål i 5-1 seieren over Brighton, og viste nok en gang hvilken viktig brikke han er for Klopps Liverpool.

Brasilianeren har nå oppe i elleve mål denne sesongen, og Klopp mener at 26-åringen bidrar til at lagkameratene Philippe Coutinho, Sadio Mané og Mohamed Salah får rom til å briljere.

– Roberto gjorde to mål, men det er alt han gjorde utenom disse målene som gjør meg mest opprømt, om jeg skal være ærlig, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det var han som vant ballen på nesten alle kontringene. Han er nok litt irriterende for motstanderen, stikker inn en liten fot her og en liten tå der. Det er viktig for oss. Så kan vi sette fart med ballen.

– Alle disse spillerne er ulike, og alt er bra. Jeg liker virkelig disse spillerne. Det er grunnen til at de er her.

Tar ikke av

Klopp lar seg ikke rive med av de gode resultatene den siste tiden, men han føler seg trygg på at laget hans nå er i stand til å bryte ned godt organiserte forsvar.

– Jeg liker ikke å være i skyene etter en kamp som dette. I fjor var det en del av deres kolleger i pressen som sa at vi ikke hadde noen plan for når lag parkerte bussen mot oss. Men nå scorer vi fem, vi scorer tre, og slike ting. Og det er bra. Det er fremgang.

– Jeg er selvsagt fornøyd med prestasjonen. Men for å være ærlig, så synes jeg ikke vi leverte spill i verdensklasse. Vi gjorde bare jobben vår.

Spøkelset fra Sevilla

Klopp husker hva som skjedde i Sevilla, og innrømmer at tankene gikk tilbake til den kampen da Brighton reduserte til 3-1 på straffespark.

– Jeg ville lyve om jeg sa at tanken ikke slo meg. Når det har skjedd en gang, tar det litt tid før du blir kvitt den følelsen. Det var ikke slik at jeg var veldig redd for at det skulle skje. Vi ledet 2-0 til pause, og 3-0 tidlig i annen omgang. Da er kampen vanligvis over. Spesielt når vi scoret på den måten. De hadde en stor sjanse, og så kontret vi inn en scoring. Det er vanskelig å svelge for det andre laget.

– Men så reduserte de til 3-1, og selv om det ikke virket veldig usikkert, så streifet tanken meg at det kunne skje igjen fordi det skjedde for noen uker siden. Vi trengte denne seieren, så vi ikke har dette Sevilla-spøkelset i tankene hele tiden.

Tapet for Tottenham ble et vendepunkt

Etter at de tapte for Tottenham i oktober har Liverpool tatt 16 av 18 mulige poeng.

– Vi benyttet resultatet mot Tottenham bevisst. Vi brukte det til å slå tilbake. Vi la skylden på oss selv etter kampen. Tapet var vår feil.

– Vi vant 7-0 i Maribor noen dager tidligere, i en av de beste kampene jeg har sett av oss. Folk tror at Maribor er et dårlig lag, men det var vi som var briljante den kvelden.

– Vi må ta med oss det som er bra når vi vinner 7-0, men vi tok ikke med mye av det inn i Tottenham-kampen. Etter det har vi, takk Gud, lært av våre feil!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]